CHP Genel Merkezinde İzmir Ateşi!

CHP Genel Merkezinde İzmir Ateşi!

Ali Eyce yazdı; CHP Genel Merkezinde İzmir Ateşi!

Cumhur İttifakı büyükşehir ve ilçelerde adaylarını tek tek açıklarken, Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimlere iki ay kala aday belirleme çalışmalarına devam ediyor.

İstanbul, Ankara’da ilçe belediye başkan adayları konusundaki düşünülen, planlanan tartışmaların en tepesinde ise İzmir var!

İstanbul ve Ankara’da büyükşehir belediye başkan adayı mevcut başkanlarla devam etme kararıyla aylar öncesinden netleşirken İzmir’de bırakın büyükşehir, ilçe belediye başkan adayları konusunda bile çok büyük tartışmalar olduğu, CHP Genel Merkezi’nde ateşli saatlerin, günlerin geçtiği konuşuluyor.

Siyasi kulislere düşen en net bilgi ise, halen belediye başkanlığı görevini yürüten başkanlar ile belediye başkanlığına aday adaylığını açıklayan isimlerin CHP Genel Merkezi’ni etrafını mesken tutmuş haldeler.

CHP Genel Merkezi’ne davet edilmedikleri süreci içeri alınmayan aday adayları, CHP Genel Merkezi çevresinde bulundurdukları adamlarıyla, CHP Genel Merkezi’nden çay, çorbaya, hava almaya çıkan üst düzey yönetici gördüklerinde haber vermelerini istiyorlar.

CHP Genel Merkezi’nin daveti olmadan içeri giremeyen aday adayları, bir şekilde parti yönetiminden birileriyle dışarılarda iletişim kurmak ve kulis çalışması yapma fırsatı yaratmaya çalışıyorlar.

Ankaralı gazeteci dostumu aradım. CHP Genel Merkezi’ni nasıl görüyorsun, neler oluyor diye sordum.

CHP Genel Merkezi’ni herkesin gördüğü gibi dışardan gördüğünü, içeride neler olduğunu hiç bilmediklerini, dışarıda neler döndüğü az bucak anlamaya çalıştıklarını belirten gazeteci dostum, CHP Genel Merkezi’nde yanan aday ateşinin sıcaklığının Ankara’nın her tarafından hissedildiğini belirtiyor.

CHP’nin Genel Merkezinin etrafında bütün mekânların aday adayları ve onların adamlarıyla dolu olduğunu belirten gazeteci dostum İzmir’den aramamdan dolayı da ekliyor, ‘Ankara’da şu aralar en çok İzmirli aday adayları var. CHP’de İzmir ateşi var’ diyor.

Daha önceki yazılarımda da CHP’nin aday belirleme sürecinin gecikmesi CHP adına, CHP’nin örgüt yapısı adına, CHP’li seçmenler adına büyük bir engel.

Seçim gününe kadar kısalan süre, olabilecek kırgınlıkları, kızgınlıkları gidermeye yetmeyebilir.

Siyasi kulislerde CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını Şubat'a bıraktığı gibi bir bilgi de dolaşıyor ki, bu durumu daha da vahim hale getirebilecek sürecin başlangıcı olabilir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hamza Dağ’ı açıklayan ve çalışmalara başlayan, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ilçe belediye başkanlarını da açıklayacak ve tanıtacak olan AK Parti ve Cumhur İttifakı’nda ise seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Adaylar sahada çalışmaları başladı, teşkilatlar sokaklarda dolaşmaya başladı.

Rakibin bu kadar hazır ve çalışıyor vaziyetti olduğu yerel seçim öncesi CHP için bu da ayrı bir engel.

Yerel seçimler artık kısa mesafeli koşu haline geldi.

CHP’de bir Arap atı hikayesi çıkar mı bilinmez.

Şu an için bilinen tek şey CHP adına koşacak atlar Ankara’da hala koşuya katılacakmış gibi ısınma turları yapıyorlar!


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.