CHP gözler İzmir'e çevrildi: Aday kim olacak?

CHP gözler İzmir'e çevrildi: Aday kim olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul ve Ankara'nın da içinde olduğu 7 büyükşehir ve toplam 353 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını açıkladı. Gözler İzmir'e çevrildi.

CHP'nin belediye başkan adaylarını belirleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Parti, İstanbul, Ankara ve 5 diğer büyükşehir dahil olmak üzere 353 seçim çevresinde adaylarını kamuoyuna duyurdu. Şimdi ise tüm gözler, İzmir başta olmak üzere henüz adayları açıklanmayan diğer büyükşehirler üzerinde.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in öncülüğünde İzmir için özel bir heyet oluşturuldu. Bu 40 kişilik heyet, milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşuyor. Heyet, bir hafta süresince İzmir'in farklı bölgelerinde yoğun bir çalışma yürüttü. Aday adayları ile birebir görüşmeler gerçekleştirildi ve şehir merkezi ile ilçelerde anket çalışmaları yapıldı.

1064031472-114-0-1934-1365-1920x0-80-0-0-2a4f53f8251e8e4cc3834cabe9f37f54.jpg

CHP'nin aday belirleme sürecinde, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının görüşlerine de başvuruldu. Ayrıca, mevcut belediye başkanlarının verdiği sözlerin ne ölçüde tutulduğu da incelendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında yapılan anketler, genel merkeze sunulmak üzere raporlandı.

PARTİ MECLİSİ

CHP'de 2024'ün ilk Parti Meclisi toplantısı, 3 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Toplantının ana gündemi, aday belirleme süreci olacak. Toplantıda, 200'e yakın adayın belirlenmesi bekleniyor. Ayrıca, yerel seçimlerde olası ittifaklarla ilgili stratejiler de masaya yatırılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.