CHP Güzelbahçe'de kafalar karışık

CHP Güzelbahçe'de kafalar karışık

CHP Güzelbahçe İlçe Teşkilatı’nda kısa bir süre önce tepkilerin odağında olan Mustafa Günay'dan mevcut Başkan Mustafa İnce'ye ilişkin kafa karıştıran bir açıklama geldi. Günay “Ömür boyunca yol arkadaşımdır” dedi.

MEDYA EGE - 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçime 1 aydan daha az bir zaman kaldı. Bu süreçte siyasi il ve ilçe teşkilatlarının belediye başkan adaylarıyla birlikte yürüttükleri çalışmalar da hız kazandı ancak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa Günay’dan gelen açıklamalar kafalarda soru işareti bıraktı. CHP Güzelbahçe’nin belediye başkan aday adayının belirlenmesi sürecinde ilçede 3 dönemdir Güzelbahçe Belediye Başkanlığı görevini yürüten CHP’li Mustafa İnce, bu yerel seçimlerde yeniden partisinden aday adayı olduğunu açıkladı ancak CHP Genel Merkezi, tercihini Urla’dan aday adayı olan Mustafa Günay’dan yana kullandı. Urla’ya aday adaylığı başvurusu yapan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da hemşerisi olan Mustafa Günay, belediye başkan yardımcılığı yaptığı Güzelbahçe Belediyesi’ne CHP’den belediye başkan adayı olarak gösterildi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de, aday adaylığı sürecinde 3 dönem birlikte görev yaptığı Mustafa Günay’ın kendi koltuğuna aday gösterilmesine isyan etti. İnce, beraberindeki 6 aday adayı ile birlikte Günay’ın atanmasına tepki göstererek, “Bu tercih Güzelbahçeliler için yanlış. CHP ilkeleri, bağlılığım ve verdiğimiz hizmetler adına ben hariç 8 arkadaşımın tekrar değerlendirilmesini değerli büyüklerimden rica ediyorum” diye açıklama yapıp aday adaylığından çekildiğini söyledi. CHP Güzelbahçe İlçe Teşkilatı önünde toplanan partililer de, ‘Mustafa Günay istenmiyorsun’ diye eylem yaptı. Hatta CHP Güzelbahçe İlçe Teşkilatı Günay’ın partide karşılığı olmadığını ve adayın değiştirilmesi gerektiğini belirterek topladıkları imzaları parti genel merkezine gönderdi.

Tepkilere sessiz kalan Güzelbahçe Belediye Başkan adayı CHP’li Mustafa Günay ise bir ay sonra sessizliğini ilk kez bozdu. Güzelbahçe Atatürk Mahallesi’ndeki seçim ofisi açılışında konuşan CHP Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Günay, arasında soğuk rüzgarlar estiği öne sürülen Mustafa İnce ile ilgili soruya, “Ölene kadar benim yol arkadaşım olacaktır. Birlikte birçok projeye imza attık” yanıtını verdi. Günay’ın bu açıklamalarını duyan Güzelbahçeliler ise, “Mustafa İnce ile ne ara barıştınız?” diye şaşkınlıklarını dile getirdi.

8844.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.