CHP Heyeti'nin Yüksekova'ya Girişi Engellendi

CHP Heyeti'nin Yüksekova'ya Girişi Engellendi

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Yüksekova'ya giden CHP Heyeti asker tarafından bölgeye sokulmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği talimat doğrultusunda Yüksekova'ya gönderilen, Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak başkanlığındaki CHP Heyeti, Yüksekova girişinde asker tarafından durdurularak bölgeye sokulmadı.

CHP Genel Başkan yardımcıları Çetin Osman Budak ve Sezgin Tanrıkulu ile milletvekilleri Mehmet Gökdağ, Erdin Bircan ile PM Üyesi Alper Keten'den oluşan ve Genel Başkan Yardımcısı Osman Budak başkanlığında Hakkari'ye giden 10 kişilik CHP Heyeti inceleme yapmak üzere Yüksekova'ya girmek istedi. Hakkari'den çıkan Yüksekova yol ayrımındaki Yeniköprü Jandarma Karkakolu'na giden heyet, burada askerlerle kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Karakol çıkışında açıklama yapan, Osman Budak, Van'daki çalışmalarının tamamladıklarının ardından, Yüksekova'ya geçmek istediklerini ancak, Hakkari Valisi'nin güvenlik gerekçelerinden kaynaklı talimat vermesinden dolayı Yüksekova'ya alınmadıklarını söyledi. Askerlerle sohbet ettiklerini belirten heyet başkanı, Vali ile de sohbet edeceklerini belirterek, Vali'den alacakları bilgi doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak çalışma yapacaklarını ve bölgeye yardım tırları göndereceklerini belirtti.

Yeniköprü Jandarma Karakolu'nda görüştükleri askerlerden aldıkları bilgileri de aktaran Osman Budak, askerlerin Yüksekova'da yüzde 10 ve 15 kısımlık bir bölgesinde sıkıntı kaldığını belirterek, en geç beş gün içerisinde bu sorunların da ortadan kaldırılacağını söyledi. Sorunun ortadan kaldırılmasının ardından CHP heyetinin bölgeye girebileceği belirtildi.

Devrimci Gençlik Köprüsü'nü de ziyaret ettiler

CHP heyeti bölgeye gerçekleştirdiği ziyaret esnasında devrimci gençlerin yaptığı Devrimci Gençlik Köprüsü'nü de ziyaret ederek, burada bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamayı heyet adına gerçekleştiren CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Devrimci Gençlik Köprüsü'nün barış ver kardeşlik köprüsü olduğunu ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.