CHP, ikramiye eşitsizliğine dikkat çekti

CHP, ikramiye eşitsizliğine dikkat çekti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilgili kanun kapsamında olmayan emeklilere de bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini belirterek" Bayram ikramiyesi tüm emekliler için uygulanmalıdır” ifadesini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, emeklilerin yaşadığı sorun ve talepler ile Vakıfbank’ta görevli taşeron işçilerin kadro beklentilerini gündeme taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Ramazan ve Kurban bayramlarda emeklilere verilen bayram ikramiyesinin tüm emekliler için uygulanması ve en az asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini söyledi. Gürer, Vakıfbank’ta görevlendirilen taşeron işçilerin de diğer kamu bankalarında olduğu gibi asli kadroya alınmasını istedi.

EMEKLİLİKTE YAŞAM, AKP SAYESİNDE CİDDİ SORUNA DÖNÜŞTÜ

Ülkemizde emekli olmanın da emeklilik sonrası yaşamın da AK Parti iktidarının acımasız ve olumsuz uygulamalarıyla ciddi soruna dönüştüğünü belirten Gürer, intibak düzenlemesi yapılmamış olmasının emekli maaşları arasında ciddi farklar oluşmasına neden olduğuna değindi.

fotograf-001.jpeg

BAYRAM İKRAMİYELERİ ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE OLMALI

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen bayram ikramiyelerinin çok düşük kaldığına işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli bayram ikramiyesinin en az 4 bin 253 lira olması gerektiğine vurgu yaptı.

EMEKLİLER ARASINDA İKRAMİYE AYIRIMI YAPILMAMALI

Gürer, ilgili kanun kapsamında olmayan emeklilere de bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini belirterek, “506 sayılı Kanun'un geçici 20'nci maddesine tabi dördüncü kol sosyal güvenlik kurumları olan banka, sigorta, odalar ve borsalar birliğinin vakıf sandıklarından emekli olanlar kanun kapsamında olmadığı için bayram ikramiyesi alamamaktadır. Bayram ikramiyesi tüm emekliler için uygulanmalıdır” ifadesini kullandı.

VAKIFBANK’TAKİ TAŞERONLAR DA ASLİ KADROYA ALINMALI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında diğer kamu bankalarında taşeron işçilerin asli kadroya geçmesine rağmen, Vakıfbank’ta halen taşeron çalışanların olmasına da dikkat çekerek, şunları söyledi:

“ Vakıfbank’ta taşeron çalışanlar kadro beklemektedir. Temizlik, güvenlik, büro personeli ve şoförler diğer kamu bankalarında kadro almış ancak Vakıflar Bankasında hâlen kadro verilmemiştir. Kamuda tüm taşeron firmada çalışanlar da bir an önce kadroya alınmalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.