CHP İl Başkanı İstifa Etti

CHP İl Başkanı İstifa Etti

Cumhuriyet Halk Partili il başkanı görevinden istifa etti.

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen görevinden istifa etti. İstifaya gerekçe olarak Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki komisyon seçimlerinde Reşat Oktay ile tartışma yaşayan Erol Özkarabekir ve grup kararına uymayan Zafer Yörük'ün partiden ihraç edilmemesi olarak gösterildi. 

Esen grup kararına uymayan Zafer Yörük ile komisyon esnasında Reşat Oktay ile tartışan Özkarabekir'i kesin ihraç talebiyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti ancak Yüksek Disiplin Kurulu her iki ismi ihraç etmeyi reddetti. Bu karar üzerine esen görevinden istifa etti. 

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Esen şu ifadeleri kullandı:

"İşledikleri disiplin suçu ile partiye zarar veren ve partiyi disiplin zaafı içine sokmaya çalışan kişilerle ilgili verilen yüksek disiplin kurulu kararından sonra görevimin başında kalmam beni parti içi tartışmalara çekecektir. İl başkanlığı görevim boyunca parti içi tartışmalara asla girmediğim gibi bundan sonra da girmeyeceğim. Disiplinsizlik yaparak partiye zarar verenlerin yüksek disiplin kurulu kararıyla adeta taltif edilmesini kabul edebilmem mümkün değildir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.