CHP İl Başkanı Yücel Hamza Dağ'a yüklendi

CHP İl Başkanı Yücel Hamza Dağ'a yüklendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül kutlamalarında yaptığı konuşma sonrası tartışmalara Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de katıldı.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Gündoğdu Meydanında gerçekleştirilen 9 Eylül kutlamalarında yaptığı konuşma İzmir kamuoyunda tartışmalar neden oldu. Büyükşehir Başkanı Soyer yaptığı konuşmada "100. yıl önceydi, bu vatanı yönetenler gaflet, delalet, hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları hiç düşünmediler. sadece ve sadece saraylarındaki saltanı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar" ifadelerini kullanmıştı.

AK PARTİLİLERDEN TEPKİ

Soyer'in sözlerine ilişkin AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Yunanistan’la ne zaman gerilim yaşansa kendini Yunan topraklarına atan, Zafer’i gölgelemeye çalışan belediye başkanı Ecdadımıza hakaret ediyor. Derdi ne İzmir ne de İzmirli… İzmirli’nin verdiği görev ve sorumluluğu taşıyamıyor, hadsizliklerinin başka açıklaması olamaz" ifadeleri ile tepki göstermişti.

780x411-kerem-ali-surekliden-chpli-yucele-edep-yaniti-1599123890910.jpeg

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da sabah saatlerinde "Bu karanlık zihniyetin şanlı ecdadımıza dil uzatması hadsizlik olmakla birlikte Soyer ve zihniyetini şiddetle kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

ak-partili-kirkpinar-acikladi-kemalpasaya-universite-geliyor-7064c.jpg

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise "İzmir’in kurtuluş yıl dönümü etkinliğinde İzmir BB Başkanı’nın konuşması, tarihi acıyla ve kahramanlıkla dolu olan İzmir’imize büyük hakarettir. Osmanlı’yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan’ın adını zikredemiyor bile. Seneye kutlamaları Atina’da yapın da tam olsun Tunç Soyer" cümleleri ile Soyer'e yüklendi.

resized-d543e-500a8ddcthumbs-b-c-32b1aac353d42dabfa274a67708e0f67.jpg

İL BAŞKANI YÜCEL'DEN AÇIKLAMA

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Hamza Dağ'a yüklendi. Yücel "Aktroller ve Hamza Dağ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı
Tunç Soyer, 9 Eylül programındaki konuşmasında 'Yunan'ı anmadı diye rahatsız olmuşlar. Tunç Soyer İşgal kuvvetleri derken kimi kastediyordu acaba? Vatan toprakları düşman tarafından işgal edildiğinde, basiretsiz ve edilgen padişah ve işbirlikçi Damat Ferit hükümeti işgal kuvvetleriyle iş tutarken, Mustafa Kemal direnişi örgütlüyordu. Olayı 'Osmanlıcılık - Osmanlı karşıtlığına' çekerken vatan hainlerine de sahip çıkıyorsunuz. İşiniz gücünüz lafları ve olayları çarpıtmak, algı yaratmak. Tunç Soyer'in söyledikleri Atatürk'ün Nutuk'ta ve Gençliğe Hitabe'de söyledikleridir. 'Gaflet,dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler' Kimi tarif ettiğini siz çok iyi biliyorsunuz. Anladın sen onu Hamza Dağ" cümleleri ile Dağ'ı eleştirdi.

chp-izmir-il-baskani-deniz-yucel-turkiye-cumhuriyeti-devleti-alevilerle-helallesmek-zorundadir-3608.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.