CHP İl Başkanı Yücel'den, Kerem Ali Sürekli'ye sert yanıt!

CHP İl Başkanı Yücel'den, Kerem Ali Sürekli'ye sert yanıt!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP ilçe kongreleri hakkında açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'ye yanıt verdi.

Yücel yaptığı açıklama da, Sürekli'nin kentteki su kesintileriyle ilgili eleştirilerini, her ne kadar sorunun büyüklüğünü ve beklenmedik olduğunu pas geçmiş olsa da anlayabileceğini ifade ederken, "Ancak su kesintisinden kıvrak bir zeka örneği göstererek, CHP ilçe kongrelerini yorumlamasına yani partimizin iç işlerine müdahil olma isteğine akıl sır erdiremedim" dedi. Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere tüm belediye ekiplerinin canla başla sorunu çözmek için çabaladığını ve arızanın gün içinde giderilmesi için çalışıldığını da duyurdu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açıklamasında şunlara yer verdi.

ÇOK BÜYÜK BİR ARIZA, BEKLENENDEN KISA SÜREDE SU VERİLECEKTİR.

İzmir'de Tahtalı barajından arıtma tesisine su taşıyan ana hatta meydana gelen büyük bir arıza sebebiyle ne yazık ki, İzmir'in üç büyük ilçesinde su kesintileri yaşanmaktadır. Öncelikle sebebi ne olursa olsun hepimiz için hayati önemi bulunan içme suyundan vatandaşlarımızın mahrum kalmasının üzüntüsünü yaşıyor ve özür diliyoruz. Bilinmesi gerekir ki, bu denli büyük bir arıza sadece İzmir'de değil dünya'nın neresinde meydana gelirse arızanın giderilmesi zaman alır ve istenmeyen su kesintileri yaşanması kaçınılmazdır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer arızanın meydana geldiği andan itibaren sorunun çözümü için büyükşehir belediyesinde seferberlik ilan etti. Belediyemiz ve İZSU ekiplerimiz Buca, Karabağlar ve Gaziemir'de oturan vatandaşlarımızın planlanandan daha önce suya kavuşması için geceli gündüzlü çalışmaktadır. Önce insan, önce İzmir diye yola çıkan bir büyükşehir belediye başkanımız var ve bugüne kadar da tüm projelerinde bunu İzmir’e gösterdi. Şimdi de üç ilçemizin arıza sebebiyle kesilen suya planlanandan önce kavuşacağını açıkladı. Bu sözünü tutacağından kimsenin şüphesi olmasın. İnanıyorum ki bugün (24 Aralık Salı) içinde su kesintisi sona erecektir. Bizler,  yaşanan bu büyük arıza sebebiyle İzmirli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıyı paylaşıyor, ilçe belediyelerimizle birlikte bu sıkıntıların an aza indirilmesi için çalışıyoruz.

"BİRBİRİNİ YEMEYE" AKP'DEN ÖRNEKLER

İzmir'de meydana gelen su kesintileri üzerinden CHP ilçe kongrelerine gönderme yapan AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'ye de yanıt veren Deniz Yücel "Sayın mevkidaşımı kibar üslubuyla tanıyorum. Görülüyor ki bu olayda hizmeti ve siyaseti birbirine karıştırmış, fırsatçılık yaparcasına pekte bildiğimiz üslubuna uymayan ve partimizin kongrelerini hedef alan 'birbirimizi yediğimizi' ifade ettiği açıklamalarda bulunmuş. Sayın Sürekli CHP kongrelerini, anti demokratik uygulamaların artık gelenek haline geldiği, tüm adayların saray'da yazılarak kendilerine tebliğ edildiği, tek listeli, tek adaylı ve zorlama AKP kongreleri ile karıştırmış olacak. Birbirlerini yiyorlar ifadesine gelince; Sayın AKP il başkanı biraz geçmişe döndüğünde bu ifade için,  'parsel parsel halkın malı satılırken' belediye başkanları ile genel başkan yardımcılarının; Ortaklık bozulmadan önce ve dershanelerin kapatılması sürecindeki 'Ne istedilerse verdik' dedikleri eski yol göstericileriyle hallerinin; veya 'Kardeşim Esad'dan katil Esed'e' gelinen sürecin bu ifade için çok daha uygun olduğunu görecektir. Bizler demokrasinin işlediği, kimsenin tepesinde diktatörce bir baskının olmadığı bir partide siyaset yapıyoruz. Bu söylediklerimiz AKP'lilere çok uzak olduğu için Sayın Kerem Ali Sürekli'nin bu konularda bizi anlamasını pek beklemiyorum. Keşke kendisinin gerçek niyeti su kesintisiyle ilgili eleştirilerini ifade etmek veya sıkıntının giderilmesine yardımcı olmak olsaydı. Ancak açıklamalarından anlaşılıyor ki, İzmir'in bu sıkıntısını araç olarak kullanmış ve partimizin kongrelerini yorumlamaya, bizi bize düşürmeye çalışmış. Bu süreçte CHP’de bekledikleri kavga ve bölünmeyi göremeyen AKP’liler anlaşılan kendileri içimizde bir tartışma, kavga başlatma girişimindeler. Ancak bu girişimler sonuçsuz kalacağı gibi, AKP’nin partimize müdahale etme gayreti bizleri birbirimize daha da bağlı hale getirir. Bu girişimlerinin tek sebebi kongrelerimizden daha da güçlü bir CHP çıktığını görmelerindendir. Bir kez daha yaşanan su kesintileri için  Buca, Karabağlar ve Gaziemirli hemşerilerime üzüntülerimi sunuyor, arızanın bir an önce giderilmesi için büyükşehir belediye ekiplerimizin geceli gündüzlü çalıştığını ve saatler içinde suya kavuşacaklarına olan inancımı ifade etmek istiyorum." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.