CHP, istihdam sorununa dikkat çekti!

CHP, istihdam sorununa dikkat çekti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İŞKUR tarafından istihdama yönelik olduğu ileri sürülerek açılan kursları, soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CHP Milletvekili Gürer’in kursiyerlerin hangi oranda istihdamının sağlandığını sorduğu önergesine üstü kapalı yanıt verdi. Rakamsal bilgi vermeyen Bakan Bilgin, mesleki eğitim kurslarının istihdamın artırılması için açıldığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İŞKUR tarafından açılan mesleği eğitim kurslarının istihdama ne kadar katkı sağladığının açıklanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Gürer, önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

“İŞKUR tarafından ülke genelinde açılan kurslarda ihtiyaç duyulan meslekleri önceleyerek mi kurs açmaktadır? İŞKUR tarafından açılan mesleki eğitim kurslarının sonunda kursiyerlerin en az yüzde 50’ sinin istihdamı sağlanmakta mıdır? Sürekli ve kalıcı işe bu yolla yerleşen kişi sayısı kaçtır?2020 ve 2021 yıllarında İŞKUR’un açtığı kursların branşları nelerdir, kurs sayısı kaçtır ve kurstan mezun olan kişi sayısı kaçtır? Kurslar açılırken esas alınan kriterler nelerdir?”

fotograf-001.jpg

İSTİHDAMIN KORUNMASI VE ARTIRILMASI…

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mesleki eğitim kurslarının, İstihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında düzenlendiğini belirtti. Bakan Bilgin, Gürer’in önergesindeki soruların önemli bölümünü ise yanıtsız bıraktı.

MESLEĞİ EĞİTİM KURSLARI İSTİHDAMA NE KADAR KATKI SAĞLIYOR?

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise istihdama katkı sağlayacağı ileri sürülerek açılan mesleki eğitim kurslarının, bu amaç doğrultusunda gerçekten ne kadar istihdam yaratabildiğinin kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi.

ÜRETİME DAYALI EKONOMİK POLİTİKA İZLENMELİ

İşsizliğin azaltılması isin mesleği eğitimin önemli olduğunu ancak üretimin olmadığı ya da yetersiz kaldığı toplumlarda istihdam sorunun sürekli yaşandığını anlatan Gürer, “Ülkemizin kanayan yarası haline gelen işsizlik sorunun çözümü için öncelikle üretim ve yatırım alanlarının artırılması, yatırımcıya destek sağlanması ve üretime dayalı bir ekonomik politika izlenmesi gerekir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.