CHP İzmir İl başkanı Aslanoğlu’ndan genel merkeze, karşı aday operasyonu iddiası

CHP İzmir İl başkanı Aslanoğlu’ndan genel merkeze, karşı aday operasyonu iddiası

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun Aliağa ve Menemen'de kendi adayını, meclis üyeliği karşılığı dayatıyor iddiaları ortaya atıldı.

CHP Genel Merkez, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine yönelik başkan adayları ile ilgili çalışmalarını yoğun ve titizlikle devam ederken, İzmir kamuoyunda CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun ilçe adayları konusunda CHP Genel Merkezine, karşı operasyon gerçekleştirdiği iddiaları ortaya atıldı.

ASLANOĞLU’NDAN MECLİS ÜYESİ TEKLİFİ

İzmir İl Başkanı Aslanoğlu’nun geçtiğimiz hafta sonu Aliağa ve Menemen’de, partililere, kendi adayını desteklemeleri yönünde baskı kurduğu ve desteklerlerse meclis üyesi olabileceklerini söylediği iddia edildi.

CHP Aliağa adaylarını il başkanlığına davet ederek, kendi adayı Barış Eroğlu’nu desteklemelerini talep ettiği öne sürülen Aslanoğlu’nun partililere “Genel merkezin adayı Barış Eroğlu lehine çekilirseniz meclis üyesi olursunuz” dediği iddia edildi.

senol-aslanoglu-kimdir-ne-is-yapiyor-kac-yasinda-kiminle-evli-nereden-mezun.webp

Aynı tekliği Menemen İlçe Örgütüne de yaptığı iddia edilen Aslanoğlu’nun il başkanlığına, Tahir Şahin, Ali Kemal Elitaş , Ömer Güney ve Deniz Karakurt’u davet ettiği hem basına hem de kamuoyuna yansımıştı.

Tüm bu görüşmelerde CHP İzmir eski İl Başkanı ve mevcut İzmir Milletvekili Deniz Yücel ve Milletvekili Murat Bakan’ın da yer aldığı aktarıldı.

Öte yandan kulislerde konuşulan bilgilere göre, partililerin, CHP İl Başkanı Aslanoğlu’nun bu çalışmaları Yücel ve Bakan talimatı ile yapıldığı da konuşuluyor.

PARTİLİLER BU SORULARIN CEVAPLARINI BEKLİYOR

Aktarılan diğer bilgilere göre de partilerin kamuoyuna yansıyan söz konusu iddialar sonrasında CHP Genel Merkezinden şu soruların yanıtlarını da beklediği öğrenildi:

MYK tarafından bu iki ilçeyle ilgili Deniz Yücel ve Murat Bakan’a özel görevlendirme mi yapıldı?

Bu görevlendirmede talimatların uygulanması ve yerine getirilmesinde il başkanı Aslanoğlu’na yetki verildi? İl başkanı Şenol Aslanoğlu, Deniz Yücel ve Murat Bakan ile birlikte genel merkeze karşı adeta işgüzarlık yapamaya mı çalışıyorlar?

Yoksa Aslanoğlu, Yücel ve Bakan’ın Aliağa’da Barış Eroğlu, Menemen’de 38.Kurultayda bir TV kanalında canlı yayında değişimcilere vatan haini diyebilecek kadar cesaret gösteren Tahir Şahin ile aralarında çok özel bir bağ mı var?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.