CHP İzmir İl Başkanı Nerede?

CHP İzmir İl Başkanı Nerede?

Ali Eyce yazdı; CHP İzmir İl Başkanı Nerede?

Siyasetin yoğun şekilde Ankara’da yaşadığının farkındayız da, Ankara’da siyaset yoğun şekilde yaşanırken insan başkanı olduğu ili veya ilçeyi bu kadar başıboş bırakır mı?

Bu sorunun muhattabı CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu.

Nedenini gelince!

Dün birileri, bir araya gelmişler, ellerinde küçüklü, büyüklü pankartlarla CHP İzmir İl Başkanlığı’nın önüne kadar gelmişler, CHP İzmir İl Başkanlığının girişi kapısı önünde ‘Faşist başkan istemiyoruz’ diye bağırıyorlar.

izmir-de-roman-krizi-dikkat-ceken-purcu-iddiasi-7297-001.webp

Faşist başkan dedikleri de CHP’nin Efes Selçuk Belediyesi’nin 5 yıldır, Selçuklular birlikte yöneten Filiz Ceritoğlu Sengel!

Bu eylemi büyük, ama akıllarında bir eksiklik olduğunu düşündüğümüz insanlara CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan birileri de ‘Durun, ne yapıyorsunuz, seçim öncesi ne amaçlıyorsunuz?’ demiyor, diyemiyor.

Sanki eyleme, söyleme ve tepkiye hak verir gibi.

Sanki Efes Selçuk Belediyesi’nin beş yıldır faşist bir başkan yönetiyor da CHP’nin İzmir İl Başkanı ve CHP’nin Genel Merkezi buna katlanıyor gibi.

Şaka gibi eylem, şaka gibi tepkisizlik, şaka gibi sonuç.

İşin içinde başka işlerin olduğu iddia edilmesine es geçiyorum, vardır veya yoktur ayrı bir tartışma konusu.

Bu ağırlık roman arkadaşlarımıza sormak isterim.

Sizler 5 yıl Efes Selçuk'ta yaşayan romanlar mısınız?

Sizler 5 yıldır Efes Selçuk'ta faşist bir yönetimine dayandınız, çok söylendiniz, çok isyan ettiniz de biz mi yeni duyduk, gördük, bildik.

Hesabınız nedir bilemem, bilmek de istemem.

Ama bir hesabınızın olduğu, birilerinin hesabına böyle bir eyleme, söyleme giriştiğiniz alenen açık şekilde ortada ve konuşuluyor.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve yönetimi de salağa yatmış haldeler.

CHP İzmir İl Başkanlığı bassalar, içinde bırakın eylemi adam dövseler, bırakın adam dövmeyi, CHP’nin duvarlarına ‘faşist’ kelimesi yazsalar umurlarında değil.

Sanki CHP’nin siyasi misyonlu başkan ve yöneticileri değil de, CHP’nin İzmir İl Başkanlığı’nın otoparkçılığını yapıyorlar.

Yaklaşan yerel seçimler sonrası bundan daha beterini de tahmin ederek yazayım.

Tahminim tutmamasını dileyerek.

Yarın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, yarın her hangi bir ilçenin belediye başkanlığına Genel Merkezi aday gösterdiği kişiye karşı tepki vermek isteyen, eylem yapmak isteyen, CHP İzmir İl Başkanlığı’nın basmak isteyen, önünde yatmak, yazmak, bağırmak, konuşmak isteyenler pek ala olabilir.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve yönetimi o zaman da CHP İzmir İl Başkanlığı'nı kaderine terk edip, Ankara’ya gidip, otellerin odasında kalmaya, CHP Genel Merkez koridorlarında dolaşmaya devam edecekler mi?

CHP İzmir İl Başkanlığı’nı koruyamıyor, önünde herkesin her türlü açıklamayı, tepkiyi, haklı veya haksız vermesine izin veriyor, sessiz kalıyorsan, bir gün o tepki, o söylem, o sıfatlar sana da yüklenir.

İşte o zaman da Ankara’ya gidersin ama bir daha dönmemek üzere!

Vesselam!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.