CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu güven tazeledi

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu güven tazeledi

CHP 38.Olağan İzmir İl Kongresi'nde kazanan isim mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu oldu.

CHP 38.Olağan İzmir İl Kongresi'nde 617 delege; İl Başkanını, yönetim kurulunu ve kurultay delegelerini seçmek için sandık başına gitti.

Kritik kongre öncesi muhalefetin uzlaşıya vararak salona ‘güçlü' bir şekilde girmek istediği biliniyordu. Aytekin Tunus ve Şakir Başak birleşmek için uzun süredir görüşme halindeydi. Kongreye saatler kala iki isim anlaştı ve Aytekin Tunus, Şakir Başak lehine çekildi.

Blok liste halinde yapılan seçimde mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve muhalefetin desteklediği CHP Konak eski İlçe Başkanı Şakir Başak yarıştı.

chp-izmir-de-kongre-heyecani-yasaniyor-seci-blok-liste-yapilacak-koxc6-314892-news-big.jpeg

ASLANOĞLU FARK ATTI

Sandıkların kapanmasının ardından CHP İzmir İl Başkanı belli oldu. Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, rakibi Başak’a fark etti. Aslanoğlu, 412 oy alırken, rakibi Başak 138 oyda kaldı.

"DEMOKRASİ ŞÖLENİ"

Aslanoğlu seçim sonuçlarının ardından teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Aslanoğlu açıklamasında, “2 gündür bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir kongresinin kaybedeni olmaz. Her zamanki gibi kongreden CHP güçlenerek çıkmıştır, kardeşlikle çıkmıştır. Yarından tezi yok, el ele omuz omuza sahalarda olacağız. 30 ilçenin 30’unda CHP’nin bayrağını bir kere daha dalgalandıracağız. Destek veren, katkı koyan, 2 gününü bizimle paylaşan tüm yoldaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. İl kongrelerini ilçe başkanları var eder. 30 ilçe başkanıma alkış istiyorum. İyi ki varsınız, sağ olun, var olun” dedi.

aslanoglu-ndan-kestelli-ve-yorgancilar-a-tobb-15981873-amp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.