CHP İzmir İl Başkanı'ndan Üniversite Açıklaması

CHP İzmir İl Başkanı'ndan Üniversite Açıklaması

CHP İzmir İl'in yeni başkanı Asuman Ali Güven İzmir ve Gediz Üniversiteleri'nin devlet üniversitesi haline getirilmesine dair açıklamada bulundu.

TBMM'de alınan kararla Gediz Üniversitesi ve İzmir Üniversitesinin devlet üniversitesi haline gelerek, Gediz Üniversitesi’nin adının Bakırçay Üniversitesi, İzmir Üniversitesi’nin isminin ise İzmir Demokrasi Üniversitesi olması üzerine, CHP İzmir'den ilk açıklama İl Başkanı Asuman Ali Güven'den geldi


İzmir'de kapatılmak üzere olan iki üniversiteyi yeniden kazandırmanın mutluluğu yaşadıklarını ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven " iki üniversiteye  operasyon düzenlenerek kapatılmak istenmesinin ardından, başta Genel Başkanımız,Genel Sekreterimiz ve milletvekillerimiz olmak üzere  bu okulların kapatılmaması, öğrencilerin ve ailelerinin mağdur olmaması için CHP olarak ilk adımları attık ve büyük bir çaba harcadık. Sonuç aldığımız için çok mutluyuz" dedi. Güven sözlerini şöyle sürdürdü.

OHAL KOMİSYONUMUZ MAĞDURLARIN YANINDA
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında , Cumhuriyet Halk Partisi  İzmir İl Başkanlığı, CHP Genel Merkeziyle birlikte eş zamanlı. OHAL mağdurları sekretaryası kurmuştuk. "OHAL Mağdurları İzleme Komisyonu"nu  oluşturmaktaki amacımız, bu sürecin, FETÖ ile yakından uzaktan alakası olmayan kişilerin mağduriyetlerine sebebiyet vermesinin önüne geçmekti. OHAL Kanunu ile birlikte, yaşanılan bu süreçte başta kapatılan okullar sorunu olmak üzere tüm mağduriyetleri gidermek için çalışma yapmaktı. Vatandaşlarımıza  yapılan uygulamaların bazılarında hukuka aykırılık iddia edilse de, mahkeme yolları kapalı olduğu için, açığa alınan kişiler bu kararlara karşı dava açamamaktadırlar. Dolayısıyla, mağdurlar çaresizlikten, BİMER ve Valiliklerin ilgili birimlerine itirazlarını yaptıklarını biliyoruz. CHP İzmir Sekretaryamıza da kapatılan okulların,üniversitelerin, devlet okullarından öğretmenlerin, öğrencilerin ,velilerin,eğitim kadrolarının  ve  açığa alınan diğer kamu personellerinin ,sendika üyelerinin  başvuruları olmaktadır. CHP İzmir olarak bize gelen başvuruları hassasiyetle değerlendiriyoruz ve gelen başvuruların bir örneğini takip edilmek üzere CHP Genel Başkanlığımızın OHAL sekretaryasına gönderiyoruz.

İLK GÜNDEN BERİDİR OKULLARIMIZ İÇİN ÇALIŞTIK
Mevcut sorunlardan en büyüğünün on binlerce öğrencin ve ailelerinin kapatılan okullar sebebiyle mağdur olmaları olduğunu dile getiren Güven " Üniversiteler ve diğer tüm okullar için yüzlerce öğrenci, veli ve öğretim görevlisiyle görüştük. Konuyu etraflıca inceledik ve tüm bilgileri çözüm önerilerimizi Genel merkezimizle de paylaştık. üniversiteye de operasyon düzenlenerek kapatılmak istenmesinin ardından, başta Genel Başkanımız,Genel Sekreterimiz ve milletvekillerimiz olmak üzere  bu okulların kapatılmaması, öğrencilerin ve ailelerinin mağdur olmaması için CHP olarak ilk adımları attık ve büyük bir çaba harcadık. Sonuç aldığımız için çok mutluyuz. Şimdi bu iki okul yeniden İzmir'imize kazandırıldı. Umarız mağdur durumda olam tüm eğitim kurumları için bu yaklaşım devam eder. Bu konuda büyük bir uzlaşı sergileyen TBMM çatısı altındaki tüm İzmir milletvekillerine de ayrıca teşekkür ederim" dedi. 


KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANMASIN
CHP İzmir bünyesinde kurulan OHAL komisyonunun çalışmaları hakkında da bilgiler veren İl Başkanı Güven,şunları ifade etti.


OHAL mağdurları için İzleme Komisyonumuz 15 Temmuz sonrasında yaşanan tüm hukuka aykırı durumları takip ediyor. İl Başkanlığımıza gelerek bizlere mağduriyetlerini ileten tüm vatandaşlarımızın durumları inceleniyor ve ilgili makamlara iletilerek takip ediliyor. Son olarak   İzmir 'de Valilik makamına da bu sorunların iletilmesi için komisyon üyelerimiz  Valilik birimleriyle görüşmeler gerçekleştirdi.Bu görüşmede öncelikle , kamuda açığa alınan ve FETÖ ile ilişkilendirilmesi  pek mümkün olmayan kişilerin durumlarının yeniden gözden geçirilmesini ,öğrencilerin eğitim öğretim süreci yaklaşırken yaşadıkları belirsizliğin ve hak kaybının giderilmesi gibi konularda acil çalışmalar yapılmasını ve  FETÖ'yü devlet kurumlarından temizlerken, kurunun yanında yaşında yanmaması, yani  masum vatandaşlarımızın  zarar görmemesi  konusunda daha hassas olunması gerektiğini ifade ettik. Özellikle  Devletin , adil olması ve kendisine duyulan güveni zedelememesi için  alınan ve alınacak önlemlerin Anayasa’ya , Hukuk Kurallarına ve taraf olduğumuz  Uluslararası Sözleşmelere uygun olarak yürütülmesi gerektiğini , yapılacak her türlü hukuk dışı uygulamanın karşısında olduğumuzu ve en  yakın takipçisi olacağımızı bildirdik.Bundan sonra mağdurların mağduriyetlerinin giderilmesi için bu süreci takip edeceğimizi ve bize yapılan başvuruları kendilerinde de ileteceğimizi ve özellikle bu belirsiz ortamda asılsız ihbarlarda bulunanların da bu mağduriyetlerin oluşmasında asli unsur olması nedeniyle onlar için de gerekli hukuki süreçlerin başlatılması temennisinde bulunduk.

OHAL KOMİSYONU KİMLERDEN OLUŞUYOR ?
CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven Başkanlığındaki, "OHAL Mağdurları İzleme Komisyonu" CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Birgül Değirmenci, Seçim ve Hukuk İşleri İl Başkan Yardımcısı Avukat Esin Doğan Metin, Valilik İnsan Hakları Komisyonu üyesi İl Başkan yardımcısı  Avukat İrfan Can ve İl Eğitim Sekreteri Hatice Tatlı 'dan oluşuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.