CHP İzmir Milletvekillerinden, haksız tahrik indirimine tepki!

CHP İzmir Milletvekillerinden, haksız tahrik indirimine tepki!

Pınar Gültekin'i vahşice katleden Cemal Metin Avcı'nın cezası haksız tahrikle 23 yıla indirilmesine tepkiler çığ gibi büyürken, CHP İzmir Milletvekilleri de karara isyan etti.

Nilda Altın Okay- Muğla’da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin, 2020 yılının Temmuz ayında 32 yaşındaki Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmüştü. Cemal Metin Avcı, “canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek”ten tutuklu, kardeşi Mertcan Avcı ise ‘canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirak’ten tutuksuz yargılanıyordu. Mahkeme heyeti, sanık Cemal Metin Avcı’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, haksız tahrik indirimi uygulayarak sanığın cezasını 23 yıla indirdi. Kardeşi Mertcan Avcı’ysa beraat etti. Karar sosyal medyada infial yarattı, başta kadın örgütleri olmak üzere birçok kullanıcı tepki gösterdi.

pinar-gultekin-9242.jpeg

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat, Selin Sayek Böke sosyal medya hesaplarından karara isyan etti.

Ednan Arslan, "27 yaşında, bir cani tarafından katledilen Pınar Gültekin davasında ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanması da ne demek! Kamu vicdanı bu kararı asla kabul etmeyecektir." dedi.

kapak-133448.webp

Sevda Erdan Kılıç, "Varile koyup yak, üstüne beton dök! Haksız tahrik indirimi al. Böyle bir ADALET yokkkk." sözleriyle karara isyan etti.

thumbs-b-c-6eb7d000c35ad3d351bfcf9402cf2107.jpg

"Kadın cinayetinin, şiddetin, işkencenin "indirimi" olmaz!" ifadelerini kullanan Selin Sayek Böke, paylaşımında "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" etiketine yer vererek, sözleşmeye dikkat çekti.

selin-sayek-boke-rantci-bes-sirketten-bahsediyorum-bunlar-artik-kamunundur-diyecegiz-ve-devam-edecegiz-779754-5.jpg

Mahir Polat ise "Adaletiniz de vicdanınız da yerin dibine batsın!" sözleriyle haksız tahrik indirimi kararına sert çıktı.

124431587-page.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.