CHP İZMİR'DE 15 KADIN ADAY GÖSTERİR Mİ?

CHP İZMİR'DE 15 KADIN ADAY GÖSTERİR Mİ?

Mevlüt KÖMÜR yazdı...

İzmir’de Cumhur ittifakı, aslında kadınlar konusunda sürpriz bir adım attı. Belki gösterildikleri ilçelerdeki seçilme şansları tartışılsa da 6 kadın aday gösterdi. En azından 6 kadın adaya, bir seçim kampanyası yapma, yürütme, performansını ortaya koyma şansı tanıdı.

Tabi bu durumun en büyük yansıması, etkisi CHP’de oldu. CHP’li kadın aday adaylarının bir anda hedef çıtası yükseldi.

Daha önce defalarca CHP’nin İzmir’de en az 6 kadın aday göstereceği yazılıp, konuşuldu. Ancak bu artık bir temenni olmaktan çıktı. Artık biliyoruz ki CHP İzmir’de eğer 6’dan daha az kadın aday gösterirse vay haline…Çünkü siyasi söylemlerinin önemli bir kısmını kadınlar üzerine geliştiren bir partinin, bu konuda sürekli eleştirdiği Ak Parti’nin gerisinde kalması kabul edilemez.Cumhuriyet Halk Partisinin İzmir’deki kadın aday adayları da bunun farkındalar ve artık 6 yetmez diyorlar.

Bence haklılar da…Yoksa CHP ne Atatürk’ün kadınlara tanıdığı haklara vurgu yapabilir ne kadın hakları diyebilir ne kadın ve gençlere siyasette fırsat eşitliğinden söz edebilir.Çünkü CHP’nin kurucusu Atatürk, bu ülkede kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan bir lider olarak da dünya tarihine geçmiştir.Uygulamada baktığınızda da CHP’nin hiçbir mazereti olamaz.Türkiye’nin en aydın kentlerinden biri olan İzmir’de CHP’de yeterli sayıda kadın aday adayı var.Dahası var kadın aday adaylarının bir çoğunun liyakati de kariyeri de saha başarısı da erkek aday adaylarından daha kötü değil.O zaman hadi bakalım, CHP açısından bütün bu söylemlerindeki samimiyeti görme zamanı…CHP, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan Atatürk partisi olduğunu kanıtlamak, ortaya koymak zorundadır.Fırsat eşitliği açısından bakarsanız o zaman CHP İzmir'de en az 15 kadın aday göstermelidir. Hadi bu rakam çok gerçekçi gelmedi diyenler için de ölçüyü Cumhur İttifakı koydu. 6 olamaz, 8 eh işte, 10 kadın aday, makbuldür.Bence İzmir siyasetinde bu bir dönüm noktasıdır, CHP açısından da bu tarihi bir yol ayrımıdır.

efe.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.