CHP İzmir’de gözler 4 ilçeye çevrildi!

CHP İzmir’de gözler 4 ilçeye çevrildi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de, Kınık, Tire ve Torbalı’da gözler kongre tarihlerine ve Bayraklı’da ise atanacak isme çevrildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de geçtiğimiz aylarda Kınık’ta İlçe eski Başkanı İsmail Yılmaz’ın istifa etmesi ve Menemen İlçe eski Başkanı Turan Erdoğan’ın görevden alınmasıyla başlayan istifa ve görevden alma süreci; Tire, Torbalı, Menderes, Bayraklı ve Konak ilçeleriyle devam etmişti.

KINIK’TA ERTELENEN KONGRE TARİHİ HALA BELİRLENMEDİ

CHP Kınık’ta Aralık 2020’de İlçe eski Başkanı İsmail Yılmaz, sağlık nedenlerini gerekçe göstererek görevinden istifa etmişti. Yılmaz'ın istifasının ardından ilçeye Mart ayında Ahmet Kanat atanmıştı. Kanat’ın atamasının ardından CHP Genel Merkezi’nin de olağanüstü kongrelerin yapılması talimatıyla birlikte 15 Ağustos tarihinde ilçede sandıkların kurulması kararı alınmıştı. Ancak kongreye günler kala flaş bir kararla kongre ileri bir tarihe ertelenmişti. Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre; ertelemenin nedeninin kongrede Kanat’ın tek adaylığı üzerinde mutabık kalınamaması ve Yılmaz’ın yeniden başkanlığa aday olacağını açıklaması olduğu belirtilmişti. Kongrenin ertelenmesinin ardından 3 aydan uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen ilçedeki olağanüstü kongrenin ne zaman gerçekleştirileceği hala belirsizliğini koruyor.

2797686-810x458.jpg

TİRE’DE GÖZLER BELİRLENECEK TARİHTE

CHP Tire’de ise geçtiğimiz ay İlçe eski Başkanı Hakan Şenoyar, ilçede kurulmak istenen mermer ocağına dikkat çekmek için yarı çıplak bir kadın görseli paylaşması nedeniyle geçtiğimiz CHP İl Yönetim Kurulu tarafından görevden alınmıştı. Şenoyar’ın yerine ise 14 Ekim tarihinde Şenol Sardoğan atanmıştı. Sardoğan’ın atamasının ardından 30 ila 45 gün içerisinde ilçede olağanüstü kongre gerçekleşmesi gerekirken atamanın üzerinden 6 hafta geçmiş olmasına ragmen henüz kongre tarihi belirlenmedi.

TORBALI’DA KONGRE NE ZAMAN OLACAK?

28 Ekim tarihinde CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, Torbalı Belediye Başkanı seçiminin ardından 2 meclis üyesinin istifa etmesi noktasındagüçlü bir duruş sergilememiş olduğu ilçe eski başkanı Erol Günaydın'ı görevden almıştı. Günaydın’ın görevden alınmasının ardından ilçeye atanan isim ise Övünç Demir olmuştu. İlçeye atama yapılmasının ardından olağanüstü kongre için henüz bir tarih belirlenmezken parti kulislerinde başkanlığa aday olacak isimler konuşulmaya başlandı. Geçici yönetim başkanı Demir, kongrede aday olacağını açıklarken CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile İl Başkanı Deniz Yücel’in de desteklediği öğrenildi. İlçede başkan adaylığı için geçen diğer isimlerin ise Torbalı Belediye Meclis Üyesi Yıldız Sivrikaya ve ilçe eski başkanı Faruk Akpınar olduğu ifade edildi. Öte yandan; Belediye Meclis Üyesi Yıldırım Baytekin’in de kongrede aday olabileceği belirtildi.

BAYRAKLI’DA KOLTUK HAFTALARDIR BOŞ

İlçe yönetimi ve belediye ile yaşanan krizlerle gündeme gelen CHP Bayraklı’da ise yaklaşık 1 ay once İlçe eski Başkanı Pınar Susmuş’un Bayraklı Belediyesi’nden depremde hasar gören ve ardından yıkılan konutu için 500 bin lira maddi ve 100 bin lira manevi tazminat talep etmesinin ardından 10 ilçe yöneticisi görevlerinden istifa etmiş ve Susmuş yönetimi düşmüştü. Susmuş’un başkanlığının düşmesinin ardından gözler ilçeye atanacak ismin kim olduğuna çevrilirken CHP MYK’nın bugün atama kararını vereceği ifade edildi. Atamada Necati Şahin’in isminin ön plana çıktığı ve hem Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın hem de İl Başkanı Yücel’in Şahin’i desteklediği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.