CHP İzmir'de kongre süreci tüm hızıyla devam ediyor!

CHP İzmir'de kongre süreci tüm hızıyla devam ediyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde 37. Olağan Kurultay süreci devam ediyor.

6 meclis üyesi ve 120 delege bir araya gelerek ilçe kongre sürecini görüştü. Söz alan konuşmacılar seçilecek ilçe başkanının örgüt ile uyumlu çalışması, tabanın beklentilerine cevap vermesi ve belediye başkanı ile uyumlu çalışması gerektiğini söylediler. Partiye emek verenlerin ilçe ve il yönetimine aday gösterilmesi gerektiğini belirten konuşmacılar, seçilecek ilçe başkanının da mahalle delege seçimleri sırasında oluşan küslükleri ortadan kaldırması, partiyi daha da büyütmesi, genel seçimlerde iktidara taşıyacak çalışmalar yapması gerektiğini kaydettiler.

Toplantıda söz alan bazı delegeler başkan aday adayları arasında ismi geçenlerden Ertürk Çapın’a desteklerini dile getirdiler. Çapın’ın Bornova siyasetinde etkili olduğunu, tabanı tanıdığını ilçe başkanlığında başarılı işler yapacağını belirten konuşmacılar Ertürk Çapın’ın sadece Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile değil, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İl yönetimi ile de uyumlu çalışacağını, partiyi genelde iktidara taşıyacak önemli başarılara imza atacağına inandıklarını söylediler. Ertürk Çapın’ı destek konuşmaları salonda büyük alkış aldı.

chp-izmir-de-kongre-sureci.jpg

CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı ise bazı mahallelerde seçimi kazananların partilileri dışlayarak whatsapp grupları oluşturduğunu, dışlama politikalarının partiye zarar vereceğini, kadın delegelerin büyük çoğunluğunun Ertürk Çapın’a destek verdiğini söyledi. CHP Bornova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sadık Yıldız ise gençlere parti yönetimlerinde daha çok yer verilmesi gerektiğini, gençlerin desteğinin Çapın’dan yana olduğunu, gençlerin etkin çalışmalar yaparak Ertürk Çapın’ı başarıya ulaştıracağına inandığını söyledi.

Toplantıyı organize eden ve yönetenlerden Cumhur Dereli, Erol Mutlu, Metin Arhan ve Efkan Muhtar, toplantının 2 günde organize edildiğini, daha geniş katılımla toplantılarda daha çok delegenin bir araya geleceğine inandığını söylediler. İlçe başkan adaylığı resmi müracaatlarından sonra tarafların daha da netleşeceğini belirten organize komite üyeleri delege beklenti ve taleplerinin not edildiğini bu talepleri gerekli yerlere iletileceğini sözlerine eklediler. Yaklaşık bir saat süren toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.