CHP İzmir'de Şok İstifa!

CHP İzmir'de Şok İstifa!

CHP İl Yönetiminde Eğitim Sekreterliği ile Büyükşehir Bayraklı Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili görevlerini yürüten Hatice Tatlı istifa etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı CHP meclis Üyesi Hatice Tatlı önce yürütmekte olduğu İl Eğitim Sekreterliğinden ardından Bayraklı Grup başkan vekilliği görevinden yazılı olarak sunduğu istifa ile ayrıldı.

Daha önce Eğitim Kordinatörlüğü görevinde atanan isimlerle uyum problemi yaşayan Tatlı, il başkanlığı oylamasında Asuman Ali Güven için evet oyu kullanmasıyla Bayraklı Örgütü tarafından tepki çekmişti.

İstifa Kararını Değerlendiren Tatlı, Bayraklı örgütünün kendisine yönelik tepkileri için haksız eleştirilere maruz kaldığını söyledi.

 Alaattin Yükselin istifa haberini aldıktan sonra hemen izmir'e geri döndüğünü söyleyen Tatlı, "Havalimanıdayken il Yöneticilerinden 'Durum değerlendirmesi yapacağız' şeklinde mesaj geldi. Havalimanından doğrudan İl binasına geçtim. Gittiğimde başkan seçiyoruz dediler. Ben karşı çıktım. Oradaki bazı arkadaşlarımız tanıktır. Çünkü Etik bir durum değildi. sonradan öğreniyorum ki 4 - 5 yönetici Alaattin Yüksel'in istifasını daha önceden biliyor ve plan yapmış. Ben ısrarla seçmeyelim dememe rağmen seçiyoruz dediler. Gelmeyenlere de telefon ettiler. Telefondakiler olur dedi. Benim hayır oyum bir şeyi değiştirmeyecekti. Hayır oyu siyasi bir linç bile getirebilirdi" dedi.

Bayraklı'da Sıkıntı Yarattı

Uzun yıllardır partide görev aldığını ve 28 kişinin tamam dediği oylamada bir kişinin hayır oyunun kararı değiştirmeyeceğini söyleyen Tatlı sözlerini şöyle sürdürdü. " Hayır demem bir şeyi ifade etmiyordu ben de tamam olsun dedim. Bu Bayraklıda sıkıntı yarattı. karşılıklı güven sorunu yaşadık.  hak etmediğim tavırlarla karşılaştım. Bayraklı'da çok emek verdim. Kişiler adına siyaset yapmadım. Birilerine şirin gözükmek için siyaset yapmıyorum. Eleştiriler çok canımı acıttı. Grup başkanvekilliğinden istifa ettim. Meclis üyesi oalrak devame deceğim. " şeklinde konuştu.

"Yönetmelikte Olmayan Bir Sistem Geldi"

İzmir İl Eğitim Sekreterliği istifası hakkında da konuşan Tatlı, tüzükte ve yönetmelikte olmayan bir koordinatörlük sisteminin geldiğini, İl eğitim sekreterliğini yok sayarak çalışma yapıldığını ifade etti. Uzun süredir rahatsız olduğunu söyleyen Tatlı, konu hakkında Genel Merkeze de rapor yazdığını, il ve ilçe yönetimlerine de anlattığını ifade etti. İki başlılığa izin vermem diyen Tatlı, "sorun çözülmedi ve görevimden istifa ettim" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.