CHP İzmir'den örgütle seçim zirvesi

CHP İzmir'den örgütle seçim zirvesi

CHP İzmir İl Başkanlığı, seçim çalışmalarını değerlendirmek amacıyla örgüt toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı'nın, seçim çalışmalarını değerlendirmek ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile 30 ilçe örgütünü bir araya getirmek için düzenlediği örgüt toplantısı Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yapıldı.

CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Yüksel Taşkın ile CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Kilik’inde katıldığı programın açılış konuşmalarını yapan CHP İl başkanı Şenol Aslanoğlu ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, örgüte ve İzmir’e önemli mesajlar verdi. İlk konuşmayı yapan Aslanoğlu, “Cumhuriyetin kalesi olan İzmir’i talancılara teslim etmeyeceğiz” derken, Tugay’da “Önceki dönemden daha fazla ilçe belediyesi kazanacağız” dedi.

e0ae04ac-6055-4dfd-a543-bcc5f1addc5d.jpg

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu konuşmasında şunlara yer verdi;

"KALEYİ TALANCILARA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

"Yine zor şartlar, kısıtlı imkanlar, yine muhalefeti yok etmek isteyen bir zihniyetle mücadele ettiğimiz seçim süreci yaşıyoruz. Hangi seçimimiz kolay oldu ki zaten. Hangi seçimde zorbalığa uğramadık. Hangi seçimde iftiraya maruz kalmadık. Devletin Ana, imkanların eşit, şartların adil olduğu bir seçimi 22 yıldır hiç görmedik. Görmedik, çünkü şartlar eşit olursa, adaletli bir seçim olursa hiçbir seçimi kazanamayacaklarını, ampulün bir daha yanmamak üzere söneceğini, onlarda çok iyi biliyorlar. Bunların iyi yaptığı işler var. 'Yiğidi öldür hakkını yeme' demiş atalarımız. Bunlar tuzak kurmakta, algı yaratmakta, gerçek zihniyetlerini saklayıp 'sizdenmiş' gibi yapmakta, cambaza bak demekte çok iyiler.

Bugüne kadar da maçı böyle idare ettiler. Yoksa emekli açlık sınırında, asgari ücretli yoksulluk sınırının altında maaş alırken, Uzaya emeklilerin parasıyla bir vatandaşımızı turistik ziyarete gönderdik diye, Çiftçinin ürününü, emeğini tarlada çürüttükten sonra, kendi çocuklarına ve yandaşlarına buğdayı, mısırı, samanı ithal ettirdi diye, kendileri milletin parasıyla yapılmış saraylarda otururken, ev kiralarında yüzde 300-400 artışlar yaşanıyor, ev sahipleri ile kiracılar karakolluk oluyor diye, kimse bunlara oy vermezdi. Ama dedik ya… Cambaza bak diyerek, bu ülkenin temiz kalpli, inançlı, devletine bayrağına bağlı insanlarını hep kandırdılar. Kandıramadıklarını da mahkemelerle, cezaevleriyle, işsizlikle, mallarına çökmekle korkuttular. Peki ya korkutamadıkları…İşte onlar şimdi karşımda oturuyor. Korkutamadıkları benim ilçe başkanlarım, korkutamadıkları benim ilçe yöneticilerim, belediye başkanlarım, belediye başkan adaylarım. Korkutamadıkları, her seçimde AKP’yi, Sarayzadeleri sandığa gömen İzmirlilerdir. Korkmadık, korkmuyoruz, asla korkmayacağız.

Çünkü biz ülkemizi ve kentimizi, İzmir’imizi; Her mahallesi, sokağı, köyü, taşı- toprağı, ağacı-ormanı ve deniziyle seviyoruz. Çünkü bu saydıklarımın hepsi, için siz ilçe başkanlarımla, ilçe yöneticilerimle yıllardır mücadele, kavga veriyoruz. Anayasal düzeni yıkmak, ormanlarımızı yok etmek, kıyılarımızı peşkeş çekmek, gençlerimizi apolitik hale getirmek, emeklimizi emekçimizi açlığa terk etmek isteyenlere karşı, İzmir’in taşını toprağını, börtü böceğini, kıyısını denizini satmak isteyenlerin karşısına çıkıyor ve onları durduruyoruz.

İşte 1 Nisan’da, bunca yıldır yıktırmadığımız, hırsıza, yağmacılara teslim etmediğimiz cumhuriyetin kalesi olan İzmir’i ve İzmirlinin değerlerini korumak için son hedefimizdir. Eğer 1 Nisan 30 ilçemizde seçimleri kazandıysak veya oylarımızı arttırdıysak kale İzmirlileridir. Eğer 1 Nisan’da Dr. Cemil Tugay’ı rekor oylarla birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yaptıysak kale İzmirlilerindir. 2014’te, 2019’da da imkanlar kısıtlıydı ve devletin imkanlarına karşı mücadele vermiştik. Şimdi de durum farklı değil ama inanın İzmir’de sonuçta farklı olmayacak."

c7982d7d-169d-4c5b-81d1-d04ebc089874.jpg

"BİZİM ADAYIMIZ İZMİR’DİR, GELECEKTİR"

İlçe başkanları ve belediye başkan adaylarına seslendiğini belirten Aslanoğlu “Bizim adayımız Ayşe, Fatma, Ali, Mehmet değil… Bizim adayımız Gelecek, Bizim adayımız Laiklik, Bizim adayımız Demokrasi, Bizim adayımız Hizmet ve bizim adayımız İzmir’dir. Ve inanın dostlar, söz konusu bu cennet kent ise, bu adayların kaybetme şansı yoktur. Yeter ki, biz birlik içinde, eksiklerimizi kapatarak, sahaya çıkarken tüm ama ve fakatlarımızı geride bırakarak, sadece ve sadece partimizin ve adaylarımızın kazanacağına inanarak çalışalım. Bu partinin tek gündemi var. 31 Mart Yerel Seçimlerinde 30 ilçede ve Büyükşehirde seçim kazanmak için çalışmak ve kazanmak. Öncesi yok, sonrası yok bizim için” dedi.

"BÜYÜKŞEHİRİ VE ÖNCEKİ DÖNEMDEN DAHA FAZLA İLÇEYİ KAZANIYORUZ"

Aslanoğlu’nun ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, büyük bir ailenin parçası olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Toplantının temel gerekçesinin seçime 3,5 hafta süre kala oluşan tablonun değerlendirilmesi olduğunu belirten Tugay, “Muhtemelen sahada en çok gezen ve genel tabloyu gören kişi il başkanımız ile birlikte benimdir. Amacımız 31 Mart hepimizi mutlu edecek bir sonuç elde etmek. Bu toplantıda sizin saha çalışmalarınızdan geri dönüşleri dinledim ve beslendim. Tüm bu bildirimleri saha çalışmalarımda kullanacağım” diye konuştu.

Mevcut tablonun çok olumlu olduğunu belirten Tugay, “Hem saha gözlemlerim hem de aldığımız verilerle durumu takip ediyorum. Daha önce kazandığımızdan daha fazla sayıda ilçe kazandığımız ve büyükşehiri de kazandığımız bir tablo görünüyor. 3,5 hafta var, bizim amacımız yüksek oy oranı ile seçimi kazanmak. Kanacağımız konusunda da endişemiz yok. Bu bakış açısıyla Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün İzmir ilindeki gücünü sahaya yansıtacak şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde, hangi ilçede hangi projeleri yapacağımız konusunda paylaşımlarımız yoğun olacak. İlçe belediye başkan adaylarımızla koordineli şekilde seçmenimize bilgi vereceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.