CHP İzmir'in sevilen simalarından Semra Aksakal Kayacan Balçova için yola çıktı

CHP İzmir'in sevilen simalarından Semra Aksakal Kayacan Balçova için yola çıktı

İzmir siyasetinin ve iş dünyasının başarılı kadın temsilcilerinden Semra Aksakal, Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Belediye Başkan Aday Adaylığı için yola çıktı.

İzmir siyasetinin ve iş dünyasının başarılı kadın temsilcilerinden Semra Aksakal Kayacan, Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Belediye Başkan Aday Adaylığı için yola çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütlerinde birçok görevde bulunan ve uzun yıllardır hizmet veren İzmir’in sevilen simalarında başarılı iş kadını Semra Aksakal Kayacan parti vizyonu ile kentin yapı taşlarını buluşturacağını belirterek, "İzmir'de uzun süredir siyasi görevlerde bulundum. Üretici kadınlarımıza TARIMKON Ege Bölgesi Başkanı olarak istihdam sağlamak için gayret sarf ediyorum. Ortak akılla üretmek her zaman hem siyasette, hem de iş yaşamımda önceliğim olduğu gibi adaylığımın takdir bulunması halinde tüm projelerimizi partimizin yaklaşımı ve vizyonu ile birleştirerek ortak akıl ile yönetmek en önemli ilkelerimden birisi olacaktır" dedi.

chp-izmir-in-sevilen-simalarindan-semra-aksakal-kayacan-balcova-icin-yola-cikti-7413-001.jpeg

SEMRA AKSAKAL KAYACAN KİMDİR?

17.04.1960 tarihinde İzmir’de doğdu. 1988 yılında SHP Gençlik Kolları’nda siyasi yolculuğu başladı. 1989 – 1994 yılları arasında Konak Belediyesi’nde Meclis Üyeliği yaptı ve bu süreçte birçok komisyonda görev alarak siyaseti sahada deneyimledi. 1994 yılında siyasi hayatına yeniden dönerek Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurucu üye oldu ve daha sonra Parti Meclisi’nde 3 dönem görev yaptı.

2002 yılı genel seçimlerinde İzmir Milletvekili Adayı oldu ve 9. Sırada yer almasına rağmen çok az bir oy farkı ile seçimi kaybetti. 2014 Yılında Balçova Belediyesi Başkanlığı için aday adayı oldu.

2014 yılında DSP’den Balçova Belediye Başkan adayı oldu. Ticaretle uğraşan girişimci bir iş kadını olarak ticari hayatında yaptığı işlerle başarıyı yakalamış durumda. Akkaya Geri Dönüşüm isimli şirketiyle tekstil ve atık alanındaki işini sürdürüyor, aynı zamanda geri dönüşümden poşet imalatı üzerine çalışan fabrikası da bulunmakta. Bunun yanı sıra bölgemiz ve ülkemiz için tarımın öneminin farkında olarak TARIMKON Ege Bölge Başkanlığı görevini yürütüyor. Uluslararası ticarette de varım diyebilmek için, kendini sürekli yenileyerek ve geliştirerek Makedonya’da yabancı ortaklı bir palet fabrikası kurdu. Aynı zamanda Rusya İzmir Fahri Konsolosluğu'nun Danışmanlığını yapmakta olup, Rusya (Türki Cumhuriyetler dahil) İşbirliği Dostluk Kültür Ticaret ve Dayanışma Derneği'nin (RİDDER) üyesi ve İzmir Sorumlusudur. Bugüne kadar gerek siyasi gerekse ticari yaşamında hep kadınlara el uzatmayı öncelik haline getirdi. Türkiye’de kadın örgütünü ilk kuran partide, siyaset yapmak isteyen birçok gence özellikle de kadınlara destek oldu. Evliyim ve " Öğrenmenin yaşı yoktur. " yaklaşımı ile Hukuk Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi olarak kendini bu alanda da geliştirme arzusu içerisinde.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum