CHP, İzmirlilerin oylarını çantada keklik görüyor

CHP, İzmirlilerin oylarını çantada keklik görüyor

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gaziemir ve Konak'ta düzenlenen programlarda vatandaşlarla buluştu.

 

24 Haziran'da yapılacak seçimler öncesinde çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gaziemir ve Konak'ta düzenlenen programlarda vatandaşlarla buluştu. Basmane'de, Gültepe'de ve Toros Meydanı'nda konuşan Kaya, imar barışı ile bölgeyi yakından ilgilendiren önemli bir sorunun çözüme kavuşturulduğunu hatırlattı. Vatandaşların yıllardır ikamet ettiği konutlarının mülkiyet, imar, ruhsat sorunlarının çözüldüğünü ifade eden Kaya, "Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın müjdesini verdiği ve hemen ardından TBMM'de kanunlaşan imar barışı ile ruhsatsız, ruhsata aykırı görünen yapılara kayıt belgesi veriyoruz. Kayıt belgesi evlerde tapu gibi hüviyet oluşturacak. Kayıt belgesi alan binaların varsa yıkım kararı durduruluyor. Tapu kayıtlarında arsa olarak göründüğü için abonelik alamayan vatandaşların sorunları da çözüldü. Kesilmiş cezalar varsa iptal ediliyor, elektrik, su, doğalgaz bağlantısı hemen yapılacak" dedi.

1-452.jpg

GAZİEMİR'DEN BAŞLADI, KONAK'TA SONLANDIRDI

Programlarına Gaziemir ilçesiyle başlayan Kaya, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Gaziemirliler Derneği, Ege Muşlu İşadamları ve Girişimciler Derneği ve merkezi Gaziemir'de bulunan Ege Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği'ni ziyaret etti. Esnafları da gezen Kaya, iftarını Atıfbey Mahallesi'nde kurulan gönül sofrasında yaptı. İftardan sonra Konak'a geçen Kaya, burada da bir dizi programa katıldı.

4-012.jpeg

BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ, SORUN ORTADAN KALKTI

Basmane'de bulunan Tarihi Altınpark Kahvehanesi'nde kalabalık bir vatandaş grubuyla bir araya gelen Kaya, 24 Haziran seçimlerinin önemini anlatarak, istikrar için, Türkiye'nin bekası ve geleceği için destek istedi. Ardından Gültepe'ye geçen Kaya, burada imar barışı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. İmar barışı düzenlemesinin Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı üzerine gerçekleştirildiğini hatırlatan Kaya, "Başbakanımız Binali Yıldırım talimat verdi, sizlere dededen babadan miras olan bu büyük sorun çözüldü. Binası var elektriği yok, binası var ruhsatı yok, binası var mülkiyeti kendisine ait değil. Bütün bunları ortadan kaldıracak ve bu yılların biriktirdiği sorunu çözecek düzenlemeyi yaptık, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

3-031.jpeg

İZMİR'İN YÜZDE 62'Sİ İMARSIZ, KURALSIZ

Basmane'den sonra Gültepe'ye ve Toros'a geçen Kaya'nın gündeminde yine imar barışı vardı. Yıllardır CHP'li yerel yönetimler tarafından ihmal edilmiş, talepleri görmezden gelinmiş vatandaşların yüzünün artık güleceğini belirten Kaya, "CHP'li belediyelerin İzmir'i getirdiği nokta ortadadır. İzmir'in yüzde 62'si imarsız, kuralsız. Bu konuda hiçbir şey yapmadılar, sürekli vatandaşı oyaladılar. Şimdi imar barışı ile önce sizlerin hak sahipliğini tescil ediyoruz, ardından ise aynı Karabağlar'da olduğu gibi örnek bir kentsel dönüşüm çalışmasıyla evlerinizin değerine değer katacak adımları atacağız. CHP'li belediyeler planları yapmıyor. O zaman aynı Karabağlar'da olduğu gibi yetkiyi bakanlık devralacak. Onların yapmadığı planları bakanlık yapacak. Çünkü bizim için vatandaşımızın sorunlarının çözülmesi esastır. Tabi bunların hizmet derdi yok. Sizlerin oylarını da çantada keklik görüyorlar. Ancak İzmirlilerin oyları çantada keklik değildir. Hemşehrilerimiz CHP'ye bunu net bir şekilde gösterecektir" dedi.

2-391.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.