CHP Kadın Kolları Başkanı Kaya'dan Bornova'ya övgü!

CHP Kadın Kolları Başkanı Kaya'dan Bornova'ya övgü!

Bornova’daki sosyal belediyecilik uygulamalarını inceleyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Kent Market, Kent Lokantası ve Kent Bostanları gibi projelerin özellikle kadınların yaşamını güçlendirdiğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Bornova Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında hayata geçirdiği projeleri yerinde inceleyerek, Bornova’nın Türkiye’de örnek gösterilen bir yerel yönetim pratiği ortaya koyduğunu söyledi. Kaya, özellikle Kent Market, Kent Lokantası, Kent Kasap ve Kent Bostanları projelerinin dar gelirli yurttaşların nefes almasını sağladığını vurguladı.

Asu Kaya, ziyaretler sırasında gerçekleştirdiği sohbetlerde geçim sıkıntısı altında mücadele eden kadınların yükünü hafifletecek politikaların CHP’nin önceliği olduğunu belirterek,“Kadın emeği ve dayanışması bu ülkenin dönüştürücü gücüdür. Yerel yönetimler kadınların üretime, istihdama ve kamusal yaşama katılımını güçlendirdiğinde sadece ekonomiyi değil, toplumsal barışı da büyütür.” diye konuştu.

ÖMER EŞKİ: “SOSYAL DESTEK DEĞİL, ADİL YAŞAM HAKKI”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ise sosyal belediyecilik anlayışlarının yardım odaklı değil, hak temelli olduğunun altını çizdi. Kent Bostanları’nda üretim yapan kadınlarla bir araya gelen Eşki, Bornova’da kadınların ekonomik hayata katılımını destekleyen projelerin artarak devam edeceğini ifade etti.

Başkan Eşki, Bizim için sosyal belediyecilik; kimsenin yalnız kalmadığı, üretim ve dayanışmanın birlikte büyüdüğü bir yerel yaşam modelidir. Kadınların üretimde, istihdamda ve karar alma süreçlerinde daha fazla yer aldığı bir Bornova inşa ediyoruz” dedi.

ark-3433.jpg

SEDA KAYA ÖSEN: “KADIN ODAKLI YEREL POLİTİKALAR TÜRKİYE’YE UMUT VERİYOR”

Programa katılan CHP İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Bornova’da yürütülen uygulamaların kadın odaklı yerel politika anlayışının güçlü bir göstergesi olduğunu söyledi. Ösen, “Bornova’daki çalışmalar, sosyal belediyeciliğin sahadaki somut karşılığıdır. Bu model, Türkiye’nin birçok kentine umut veren bir deneyimdir.” ifadelerini kullandı.

ark-3445.jpg

PROJELER YERİNDE İNCELENDİ

Ziyaret programına, kısa süre önce kent kültürüne kazandırılan Abide-i Hürriyet Meydanı ile başlandı. Ardından Kızılay Mahallesi Kent Kasap ve Kent Lokantası, Bornova Merkez Kent Market, EVKA-4 ve Pınarbaşı Kent Bostanları ile Belediye Fidanlığı gezildi. Bostanlarda üretim yapan kadınlarla sohbet edilerek projelerin etkileri yerinde değerlendirildi.

Program, CHP Bornova İlçe Başkanlığı ziyareti ve partililerle yapılan buluşma ile sona erdi.

ark-3478.jpg

ark-3533.jpg

ark-3624.jpg

ark-3416.jpg

ark-3315.jpg

ark-3306.jpg

ark-3384.jpg

ark-3360.jpg

ark-3286.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.