CHP Kadın Kolları'ndan Sedef Kabaş'a destek!

CHP Kadın Kolları'ndan Sedef Kabaş'a destek!

CHP Kadın Kolları, Gazeteci Sedef Kabaş'a 81 il ve 973 ilçeden dayanışma mektupları göndererek destek oldu.

Televizyon programında kullandığı bir atasözü nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş'a, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları 81 il ve 973 ilçeden dayanışma mektupları gönderdi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2021 yılı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye’nin 153'üncü sırada yer aldığını ifade eden CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, “Ülkemizin her yanını saran korku ikliminden basın emekçileri de payını alıyor. Bu ülkede hukukun üstünlüğüne, irfanı ve vicdanı hür hâkimlerin varlığına olan inancımızı yitirmeden hep birlikte sesleniyoruz: Yalnız değilsin Sedef Kabaş; Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları var” dedi.

chpli-kadinlar-81-ilden-seslendi-yalniz-degilsin-sedef-kabas-h104406-7f94c.jpeg

“Kabaş, siyasi bir karar doğrultusunda tutuklandı”

Kabaş’ın avukatına ulaşamadığı bir saat olan gece 02.00’de evine giden polisler tarafından gözaltına alındığını hatırlatan Uçar, “Kabaş’ın İfadesinde, ‘Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur’ demesine rağmen siyasi bir karar doğrultusunda tutuklandı. Hem de ‘kaçma ve saklanma ihtimali yüksek’ olduğu gerekçesiyle… Göz önünde olan, fikrini ve sözünü her zaman açıkça, korkusuzca ifade eden bir gazeteciyi; kaçma ve delil karartma şüphesiyle tutuklu yargılamaya karar verdiler. Sedef Kabaş’ın bugün hala hukuka aykırı olarak tutukluluğu devam ediyor” diye konuştu.

sedefkabas.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.