CHP Karşıyaka Atilla İlhan'ı andı

CHP Karşıyaka Atilla İlhan'ı andı

CHP Karşıyaka İlçe Örgütü, İSKEM ile ortaklaşa düzenlediği bir etkinlikte Attilâ İlhan’ın şiirleriyle Karşıyakalılara şiir ve şarkı dolu bir gece yaşattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü ve yönetim kurulu üyelerinin, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Mehmet Şakir Örs, gazetenin idari ve mali işler sorumlusu İsmail Çetinkaya’nın da katıldığı gecede İzmir Sanat- Kültür- Eğitim Melekleri Derneği (İSKEM) üyesi sanatçılar, Attilâ İlhan’ın şiirlerini seslendirdi, bestelenmiş şiirlerini söylediler. Şiir ve şarkılarla harmanlanmış geceye Tahranlı şiir dostu Tina Bakhshiar ve eşi de katıldı.

whatsapp-image-2023-11-15-at-09-02-14-1.jpeg

Açılış konuşmasını yapan Recai Şeyhoğlu; 10 Ekim 2005’te kaybettiğimiz Menemen doğumlu, Karşıyakalı Şair- Yazar- Gazeteci- Düşünür Attilâ İlhan adının İzmir’le özdeşleşmiş olduğunu ve Bornova’da açılan ‘İzmir Edebiyat Müze Kütüphanesi’nin "Attilâ İlhan Edebiyat Müze Kütüphanesi" olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Şeyhoğlu, "Diğer illerde açılan edebiyat müze kütüphaneleri, o kentlerin en önemli şair ya da yazarının adını taşıyorken, (Ankara- Mehmet Akif ERSOY, İstanbul- Ahmet Hamdi Tanpınar, Adana- Karacaoğlan, Kütahya- Evliya Çelebi, Diyarbakır – Ahmed Arif… ) İzmir’dekinin isimsiz olması düşündürücüdür. İzmirliler olarak bu eksikliğin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İSKEM Başkanı İsmail Erkan’ın yönetimindeki gecede şiirleri seslendirmede görev alanlar; Ali Soner Günüç, Yüksel Meriçliler, Ali Ekber Güneş, solistler ise Banu Işıkdoğan Tüfekçi, Sevgi Yamandağ ve Bülent Aşçıbaşı oldu.

Sazlarda ise Abdullah Hurigil, Kerem Topuz ve Rasim Meriç vardı.

Okunan şiirler ise şu şekilde:

"Mustafa Kemal, Ayrılık Da Sevdaya Dahil, Ağustos Çıkmazı, Sultan-ı Yegâh, Ben Sana Mecburum, Böyle Bir Sevmek, Beş Dakika Bekle Git, Mahur Beste, Üçüncü Şahsın Şiiri, An Gelir‘’

Mehmet Atilla Kitaplığı Okurları ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla sosyal sorumluluk projeleri kapsamında etkinlikler düzenleyen İSKEM, daha önce de Latife Hanım Köşkü Bahçesi’nde ve Mehmet Atilla Kitaplığı’ndaki şiir dinletilerinde yer aldı.

Böyle bir anma gecesi düzenlemiş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını dillendiren CHP İlçe Başkanı Levent Güçlü, program sonrasında tek tek sanatçıları kutlayıp teşekkür etti.

Attilâ İlhan için 21 Kasım günü Karşıyaka Kent Konseyi’nde, saat 14.00’te ikinci bir anma etkinliği yapılacak.

whatsapp-image-2023-11-15-at-09-02-14-001.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.