CHP Katliamın Yıldönümünde Başbağlar'a Gidiyor

CHP Katliamın Yıldönümünde Başbağlar'a Gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Başbağlar Köyü'nde gerçekleştirilen katliamın yıl dönümünde Başbağlar'a gidecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok başkanlığındaki milletvekillerinden oluşan heyet 5 Temmuz 1993’te Erzincan’ın Başbağlar Köyü’nde gerçekleştirilen katliam sonucu yaşamanı yitiren 33 insanı anmak için Başbağlar’a gidiyor.

CHP heyetinde Zeynep Altıok ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Tokat Milletvekili Kadim Durmaz bulunacak.

Katliamın yıldönümünde açıklama yapan CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok: “ülkemizin geçmişinden bugüne tamamı adaletsiz bırakılmış tüm katliamları için, Sivas’la Başbağlar’ı ayırmadan, ölümleri yarıştırmadan adalet istiyoruz. Bu ülkeyi ölüm kültürüyle beslenen, baskı ve kaosa mahkûm Ortadoğu rejimlerine bırakmayacağız. Sivas’ın da acısını paylaşacağız, Başbağlar’ın da yasına ortak olacağız. CHP Türkiye’nin katliamlarıyla yüzleşip, barış içinde ortak vatan bilinciyle bir arada yaşama iradesini temsil ediyor. Katliamın yıl 23. Yıl dönümünde Şeker Bayramı’nın 2. günü (6 Temmuz Çarşamba) hem acıları paylaşmak ve adalet çağrımızı yinelemek hem de bayramlaşmak için Başbağlar’da olacağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.