CHP Kiraz adaylık yarışında beklenmedik gelişme!

CHP Kiraz adaylık yarışında beklenmedik gelişme!

CHP'nin 31 Mart Yerel Seçimlerinde almak istediği ilçelerden Kiraz'da beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Kiraz siyasetinde büyük bir gelişme yaşandı. CHP'nin Kiraz Belediye Başkan Aday Adaylarından Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif eski Başkanı Nasuh Coşkun şok bir kararla aday adaylığı yarışından çekildi. Bu kararın ardından CHP Kiraz'da tek resmi aday adayı Musa Yigen oldu.

Öte yandan Coşkun’un adaylıktan çekilmesine ilişkin de çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bu iddialardan biri, CHP Genel Merkezinin, Coşkun’un eski bir AK Parti üyesi olması nedeniyle aday adaylığı üzerine çekincelerinin bulunduğu oldu.

Kulis bilgilerinden aktarılanlara göre, Coşkun’un adaylık kararından vazgeçmesi için yakın çevresi ve kooperatiften baskı gördüğü iddia edildi.

ekran-alintisizz-1.jpg

Coşkun'un adaylık yarışından çekilmesi sonrasında İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya ve Büyükşehir Yerel Hizmetler Müdürü Ümit Kazak’ın yarışa katılacağı da iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Nasuh Coşkun adaylığını CHP İlçe Örgütü’nün tam desteğiyle açıklamış; İYİ Parti Teşkilatı da Coşkun’un adaylığını desteklemişti.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Adayı Ümit Özlale ise ilçeye yaptığı ziyarette partinin aday çıkaracağını ifade etmiş, bu karara karşı duran İlçe Başkanı Halit Demir ve yönetimi istifa etmişti.

Ayrıca Özlale’nin aday olarak işaret ettiği Olcay Kanat da bu gelişmenin ardından partisinden istifa etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.