CHP Konak Gençlik Kolları'ndan KPSS tepkisi!

CHP Konak Gençlik Kolları'ndan KPSS tepkisi!

KPSS sorularının çalınması sonucu ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınarak sınavın iptali de gerçekleşti. CHP Konak Gençlik Kolları yaşanılan bu olaylara tepki gösterdi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Okan Uslu gençlerin geleceği ile oynandığını vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti; “Geçtiğimiz hafta sonu yapılan KPSS sınavı, soruların çalınması üzerine iptal edildi. malum yayın evinin soruları denemelerinde yayınladığı ortaya çıktıktan ve kamuoyunun tepki vermesinin ardından ÖSYM ortaya çıkan skandalı kabul etmedi ve jet hızında bir açıklama yaptı. KPSS’ye giren gençlerin verdikleri mücadele, oluşturdukları kamuoyu olmasaydı her şey bu açıklamayla son bulacaktı. Cumhurbaşkanı KPSS ile ilgili gerekli adımların atılacağını bildirdi ve devlet denetleme kurumunu görevlendirdi. sonrasında ise devlet denetleme kurulu savcılığa iddialar hakkında suç duyurusunda bulundu. Nihayetinde sınav iptal edildi ve alan bilgisi sınavları ertelendi. tüm bu süreç iktidarın bu ülkeyi yönetme becerisinin olmadığını bizlere çok net göstermiştir.” Dedi

img-20220806-wa0003.jpg

‘ÇIKAR ÜZERİNE KURULAN BİRLİKTELİKLER AÇIĞA ÇIKMALIDIR’

Yaşanan bu olayların görev başında olanların ve yayın evi ile ticari birlikteliklerinin ortaya çıkmasını talep eden Uslu, “ Sınavı iptal etmek yetmez. malum yayınevi ve eğitim-bir sen arasında yapılan anlaşma neticesinde milli eğitim bakanlığına yönetici seçme sınavı EKYS için nasıl bir çalışma yapılmış. bu sınavda çıkan sorular araştırılmalıdır. malum yayınevi şubeleri ile birlikte siyasi partiler ve siyasetçilerin bağı nedir araştırılmalıdır. Araştırmadan önce kafalarda oluşan soru işaretleri giderilmelidir. soracağımız sorulara cevap vermeye cesaretiniz var mı? Ya yürekli olacaksınız ya da o koltukları derhal boşaltacaksınız "emeğiniz emanetimiz’’ dediniz, yıllardır soruları çalmaktan da çaldırmaktan da geri durmadınız. Gençliğin emeğini gasp etmek hangi kitapta hangi yasada yazar? Gelecek gençlerin eseri olacakken hangi dayanağa göre hareket ediyorsunuz? Soruları çalmak ya da çaldırmak en kolay iştir. Peki adalet sadece bir isim olarak mı kalacak? Malum yayınevi ile hangi siyasetçinin bağı var? Ama biz söyleyelim 10 bin dolara alan siyasetçiyi açıklamadığınız gibi bunu da açıklamaya cesaret edemeyeceksiniz.” Dedi.

img-20220806-wa0005.jpg

‘GENÇLERİN HAKLARINI KİM ÖDEYECEK?’

KPSS’nin iptali sonrasında gençlerin maddi, manevi ve sağlık durumlarından bahseden Uslu, “Peki ilçelerde yapılmayan, sadece merkezde yapılan sınavlar için onbinlerce genç o kadar yol parası verdi. iki sınav arasında dışarıda yemek yedi bu gençlerin masrafları ne olacak? Aylardır ne ailesinin ne de arkadaşlarının yüzünü görmeden dört duvar arasında ders çalışan gençlerin hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Bu gençler sizi bir özür ile affetmeyecekler. Gençlerin umutlarını, hayallerini ve geleceklerini çalanlar yargı önünde hesap verecekler. yurt yapmamak yetmedi, işsiz bırakmak yetmedi, mülakatta elemek yetmedi. çok değil, beş yıl önce polis akademisi bir çalıştay düzenledi bitiminde yeni nesil terör Fetö’nün analizi adlı rapor çıktı. Polis raporunda KPSS’de olanlar da analiz ediliyordu. Fetö terör örgütü tarafından 2000-2013 yıları arasında KPSS, ÖSS, ALES, askeri liseler, YDS sınavları gibi ÖSYM koordinatörlüğünde yapılan tüm sınav soruları çalınmıştır. Elde edilen sorular son derece stratejik olarak kullanılmıştır” dedi.

img-20220806-wa0004.jpg

‘DAHA ÖNCE ÇALINAN SORULARINDA HESABINI VERECEKSİNİZ’

Son olarak Daha önceki çalınan sınav sorularının ve sonuçlarının hesabını soran CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Uslu cümlelerini şu şekilde tamamladı; “Devletin istihdam politikası ve kamuoyu bu soruların nasıl kullanılacağını belirlemiştir.

Bu sorular kimlerin eline geçti? Şu an hangi kademelerde görev alıyorlar. Araştırılmalı, sorumlular yargılanmalıdır. Biz buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Çok yakında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mülakat kaldırılacak, gençler bağımsız komisyonların hazırladığı güvenirliği yüksek sınavlara girecekler. Sorumlular yargı önünde hesap verecekler. Gençlerimiz üzülmesin, hayallerinden vazgeçmesinler. Çok az kaldı unutmayalım ki geliyor gelmekle olan.”

İktiderın hiç bir alanda usule göre yönetemediklerini dile getiren CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, “Ne parayı çalmaya doydular ne de bu güzel ülkemin milli servetlerini yağmalamaya.. Göz nurumuz evlatlarımızın sorularını, Gençlerimizin umudunu, devlet memuru olmak isteyen kıymetlilerimizin sorularını velhasıl her şeyimizi çaldılar ve çalmaya devam ediyorlar. Çalmayı seviyorlar. Bakınız kpss soruları çalındığı için iptal edilmedi soruların çalındığı ortaya çıktığı için iptal edildi. Farkı iyi anlayınız. Sınav soruları çalınarak Anayasa'da ki liyakat, eşitlik ve sosyal adalet ilkeleri ihlal eden şahsım hükümeti tüm yapıyı çürüttü. Biz bu çürüyen yapıyı düzelteceğiz düzeltmek zorundayız. Bizler birlik olarak bu çürüyen, yozlaşmış yapıyı düzelteceğiz, bu ülkeye adaleti getireceğiz. Toplumdaki huzuru barışı sağlayacağız. Biz TC Anayasası'nda yurttaşlara tanınan bu temel hakların tümüne sahip çıkacak, haksızlıklara geçit vermeyeceğiz. Yeter artık… biz bundan sonra yapılacak sınavlarda bu hırsızlığa izin vermeyeceğimize, gözlerimizin üzerlerinde olacağına söz veriyoruz.” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.