CHP Konak İlçe Başkanlığı, Zafer Bayramı'nı kutladı!

CHP Konak İlçe Başkanlığı, Zafer Bayramı'nı kutladı!

CHP Konak İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı için Konak Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ile çok sayıda partili katıldı.

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922 Cumartesi günü başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da ulaşılan zaferle tamamlandı. 

Başkomutan Mustafa Kemal, kazanılan zaferi 1 Eylül 1922 tarihli telgrafıyla Türk milletine 'Garp cephesinde 26 Ağustos’ta başlayan taarruzumuz Afyonkarahisar, Altuntaş, Dumlupınar arasında büyük bir meydan muharebesi halinde beş gün beş gece devam etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Ordularının yiğitliği, şiddeti ve süratiyle, zalim ve mağrur düşman ordusunun ana unsurları akıllara dehşet verecek katiyetle imha edildi' sözleriyle duyuruyordu. 

Ülkesini düşmanlardan kurtarmış bir kahraman olarak Ankara’ya geri dönen Mustafa Kemal, 4 Ekim 1922’de Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden seslendi: 'Bugün artık Misak-ı Milli’nin çizdiği sınırlar içinde, mutlu, rahat ve hür yaşamak için her ne gerekse, bunların hepsini elde edeceğiz. Düşman elleriyle viran olmuş ve milletimiz tarafından her köşesini kurtarmak için seve seve can verilmiş ve çocuklarımızın kanıyla sulanmış olan yurdumuzun ufkunda artık barışın tatlı güneşi gecikmeyecektir.’ Diyerek halkına bir kez daha umut olmuştur. 

zaferbayrami01.jpg

Savaş meydanlarından zaferlerle çıkmış, küllerinden yeniden doğan bir Ulusun emperyalizme karşı mücadelesini tüm dünyaya haykıran Mustafa Kemal’in özlemini duyduğu 'Barışın tatlı güneşi', büyük şairimiz Nazım Hikmet’in 'Kuvayi Milliye Destanı' adlı eserinde yer alan 'Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür/ Ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim' dizelerine de esin kaynağı olmuştur. Mustafa Kemal için 30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın da ötesinde 'kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe' aralanan tarihi bir dönüm noktasıdır. 

Özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkımız bugün de 30 Ağustos 1922 günü kadar canlıdır. Bu ülkenin bütün yurttaşları eşit haklara sahip olarak yaşayacak, adalet hakim olacak ve iktidar da halka saygı duyarak, halka hesap vererek görevini yerine getirecektir. Bağımsızlığın ve özgürlüğün teminatı adalettir. 'Ya istiklal ya ölüm' diyen ruh, adalet mücadelesinin daimi ateşidir.

tacettinbayir.jpg

Bu nedenledir ki tüm cumhuriyetçilerin ve demokratların, herkes için adalet ve huzur talep edenlerin ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık dönemde, 'vazgeçtim' deme lüksü yoktur. Tek adam rejimine karşı kararlılıkla 'demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti' ülküsünü savunacak; Atatürk’ün kimsesizlerin kimsesi olarak nitelendirdiği cumhuriyetimizi demokratikleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve  onurla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramı olan 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahraman gazi ve şehitlerimizi minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum.

Bursa’dan Hakkari’ye bu vatan bizim, bu zafer hepimizin!"


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.