CHP Konak İlçe Örgütü: Kadın cinayetleri politiktir!

CHP Konak İlçe Örgütü: Kadın cinayetleri politiktir!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Örgütü, kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

ASYA YAŞARİKİZ/ MEDYA EGE - CHP Konak İlçe Örgütü, İlçe Başkanlığı binasında son günlerde artarak devam eden kadın cinayetlerine tepki gösterdi. İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından son beş günde ölen kadınlara dikkat çektiği açıklamasında "Baş tacımız olan kadınlara yönelik aratarak devam eden şiddetle ve her türlü şiddetle mücadele ve bu şiddete son vermek ülkemiz için hayati bir önem taşımaktadır" dedi.

whatsapp-image-2022-10-18-at-11-29-59.jpeg

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE TARAF OLACAĞIZ"

Küçükoğullarından şöyle konuştu; "Öldürülen kadınlarımıza yönelik cinayetler ilk olmayıp, AKP iktidarının erkek egemen ve kadın erkek eşitliğine aykırı, şiddeti körükleyici sistemli politika ve uygulamalarının ve söylemlerinin bir ürünü olarak ülkemizde binlerce kadın eril şiddetin kurbanı olmuş ve bu cinayetler son yıllarda artarak devam etmiş ülkemiz adeta kan gölüne dönmüştür. Son olarak AKP İktidarı kadına yönelik şiddete son vermeyi hedefleyen İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye'nin imzasını çekerek, kadınları şiddet karşısında korumasız bırakarak, kadına yönelik şiddeti körüklemiş, eril şiddete cesaret vermiştir. CHP olarak diyoruz ki kadın erkek fırsat eşitliğine ilişkin ve şiddetin önlenmesine ilişkin bütüncül politikaların uygulanması, kadını şiddete karşı koruyucu önleyici yasaların güncellenerek etkin hale getirilmesi, eğitim ve öğretim, kültür, sanat gibi faaliyetlerde şiddeti önlemeye dikkat çeken ve kadın erkek eşitliği ve eril şiddete son verilmesine yönelik bilinci verecek etkinliklere öncelik verilmesi ve acilen İstanbul Sözleşmesi'ne taraf olunması gerekmektedir. Biz söz veriyoruz iktidara geldiğimizde ilk işimiz İstanbul Sözleşmesi'ne taraf olacağız. Kadına yönelik şiddeti bitirmek için her türlü yasal ve idari düzenlemeyi yapacak, kadın erkek eşitliğinden hareketle her türlü eğitim, öğretim ve kültür politikaları oluşturacak ve kadına yönelik şiddeti bitireceğiz"

whatsapp-image-2022-10-18-at-12-05-41.jpeg

KULLAP: TAKİPÇİSİYİZ

Konak İlçe Hukuk Komisyonundan Yelda Kullap ise yaptığı konuşmada İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe alınmasını talep ederek "Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik cinsiyetçi yaklaşımlara, kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine son verilmesi için CHP olarak sonuna kadar mücadele edeceğimizi, bu suçu işleyen faillere en ağır cezanın verilmesi için takipçisi olacağımızı, kadın cinayetlerinin hesabını soracağımızı, iktidara gelir gelmez İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyacağımızı bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz" diye konuştu.

Kadın Kolları Başkan Vekili Melda Erbaykent de kadın cinayetlerinin politik olduğuna dikkat çektiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunun devletin bütüncül ve sistemli bir politikaya sahip olması ve bu politikalar sayesinde tüm toplumda bu konuda duyarlılıkların oluşturulması ile mümkündür."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.