CHP Konak İlçe'den 15 Temmuz Sonrası İlk Basın Açıklaması

CHP Konak İlçe'den 15 Temmuz Sonrası İlk Basın Açıklaması

14 yıllık AKP iktidarının sürecinde ne dediysek, hangi telkinlerde hangi uyarılarda bulunduysak, üzülerek söylemek isterim ki bunların hepsi çıktı.

14 yıllık AKP iktidarının sürecinde ne dediysek, hangi telkinlerde  hangi uyarılarda bulunduysak,  üzülerek söylemek isterim ki bunların hepsi çıktı. Dışlamıyoruz, kucaklamaya çalışıyoruz. Çünkü yaşanan gelişmeler ülkenin geleceğini tehlikeye sokmuştur.  Cumhuriyeti kuran parti olarak bu hassasiyetle davranıyoruz. Fakat bizim bu iyi niyetimizi suiistimal edilirse, bizim tavrımız da ana muhalefet partisi olarak sorumluluğumuzu yerine getirmek olacaktır. Çünkü bu yaşananların ve ülkenin kaos durumunun sorumlusu on dört  yıllık iktidar partisinin icraatlarıdır. Bu sorumluluğun  farkında olmasını ve ona göre davranmasını bekliyoruz. Herkes tarafından kandırıldığını söyleyen iktidar bizi aldatmaya ve kandırmaya kalkmasın. Biz bu süreçte sadece ülkenin bekasının selameti için sağduyulu davranmaya çalışıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi söz konusu vatan ise gerisi teferruattır anlayışı ile davranmış günlük menfaat ve çıkarları düşünmemiş elini taşın altına koymaktan çekinmemiştir.  Ancak 14 yıllık AKP iktidarının ülkeyi getirmiş olduğu durumu göz ardı eden,  görmezden gelen bir noktada olmadığımızı da burada dile getirmek istiyorum.  Sürecin hassaslığı hepimizin malumudur, bugünlerde büyük fedakarlıklarla kurduğumuz Laik  Cumhuriyete ve kazanımı olan demokrasimize her zamandan daha fazla sahip çıkma günüdür. Gerçekten de her zamankinden daha fazla hem siyasal anlamda hem toplumsal anlamda birlik beraberlik ve kardeşlik içinde olmak zorundayız.  Bugün bu basın açıklamasını yapma gereksinimi duymamızın sebebi;  Sayın Genel Başkanımızın Taksim Cumhuriyet ve Demokrasi mitinginde dile getirdiği 12 maddelik Cumhuriyet ve Demokrasi bildirisini broşür haline getirerek  halka duyurmak ve bilgilendirmek amaçlıdır.   
Halkımıza da buradan seslenmek istiyorum .
Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olan 78 milyona buradan bir kez daha sesleniyoruz; yaşanan bu sorunların tek sorumlusu  sadece 14 yıllık AKP iktidarı değildir. Maalesef ülkenin adım adım bu noktaya geldiğini gördüğümüz halde göz göre göre, bir çok yanlış uygulama ve politikaya rağmen   AKP’nin  iktidarlarını sürdürmesi adına  oy kullanıldığını da unutmamamız  bunu da mutlaka irdeleyip anlamamız lazım.Yaşadığımız son olaylar  oyumuzu kullanırken aldığımız sorumluluğun ne kadar ağır olduğunu bir kez daha tüm çıplaklığı ile göstermektedir. Oy verirken sorgulamak  yargılamak  araştırmak, hatalardan ders almak ve ona göre oy kullanmak zorundayız. Çünkü demokrasinin olmazsa olmazıdır sandıklar, bu mevcut iktidar sandıklardan çıkmıştır.  Demokrasimizin devamlılığının ne kadar hayati bir mesele olduğunu çok acı tecrübe ettik. Biz her tür cuntaya, her tür darbeye, seçilmiş otoriterlere karşıyız, biz demokrasinin gereği halkın iradesine hukukun üstünlüğe sahip çıkan fikri hür vicdanı hür bireyleriz. Sandıkla gelenin sandıkla gitmesinden yanayız.   Bu 14 yıllık süreçte ülkeyi getirdikleri durumu göz önünde bulundurduğumuzda bu iktidarı iktidardan alaşağı edecek 78 milyon Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşlardır. Bu yurttaşlarımıza  sesleniyorum ; 
14 yıl sonucunda ülkenin gelmiş olduğu yer  mayın tarlası, ülkenin gelmiş olduğu durum  toplumsal  bölünmüşlük , ayrıştırılmışlık noktasındadır. Dolayısıyla sadece iktidarı eleştirmenin doğru olmayacağını düşünüyorum Bu iktidarın 14 yıl boyunca iktidarda kalmasını sağlayacak seçimler yaşandı.  İşte bu seçimlerde demokrasinin olmazsa olmazı dediğimiz sandıklarda bu kötü gidişe dur demesi gereken 78 milyon yurttaşımıza buradan bir kez daha sesleniyoruz…  En az Cumhuriyet Halk Partisinin yaptığı gibi her yurttaş kendi eleştiri ve özeleştirisini  bugün her zamankinden daha fazla yapmalıdır.
Halkımız  iktidarı uyarmamıştır. Ders vermemiştir. Dolayısıyla bu acıları çeken bu halkın da en az bu iktidar kadar sorumlu olduğunu düşünüyorum ve bu noktada herkesin şapkasını önüne koyup bir kez daha bir partili olarak değil, şu etnik köken, bu mezhep değil Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşı olarak, bir bütün halinde bir millet olarak bir ulus olarak bir kez daha kendimizi sorgulamamız ve yargılamamız gerektiğini düşünüyorum On dört yıldır  kandırılanların bizi kandırmasına müsaade etmemeliyiz.Geleceğimizin ve çocuklarımızın umut dolu yarınları adına bu sorumluluğun hepimizin omuzlarında olduğunu bir kez daha hatırlatmayı bir borç biliyorum.


Son dönemde hain terör saldırılarında kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımıza ve güvenlik mensuplarımıza bir kez daha  Allahtan rahmet kederli ailelerine ve ulusumuza baş sağlığı diliyorum.


Nazım Hikmet in dörtlüğüyle  basın açıklamamıza son vermek istiyorum    
Ve bu dünyada, bu zulüm 
senin sayende. 
Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer 
ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak 
kabahat senin, 
— demeğe de dilim varmıyor ama — 
kabahatin çoğu senin, canım kardeşim! 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.