CHP Konak'tan EYT Açıklaması

CHP Konak'tan EYT Açıklaması

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, "İktidar, EYT'lilerden yana bir siyasi tercihte bulunmak istemiyor. Söz veriyoruz, emeklilikte yaşa takılanların sorununu Aile Destekleri Sigortası ile çözeceğiz" dedi.

CHP Konak İlçe Başkan Akın Küçükoğullarından ve Emekli Komisyonu, art arda gelen zamlar ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında basın açıklamasında bulundu.

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından'ın açıklaması şöyle:

"Her gün arka arkaya gelen zamlar hız kesmeden sürüyor. Doğalgaz, elektrik, akaryakıt ve öğrenci harçlarına yapılan zam fırtınası, şahsım hükümeti tarafından görmezden gelinmekte.

Kendisine 300 odalı yazlık saray inşa ettirenler, maalesef utanmadan emeklinin bayram ikramiyesine yalnızca 100 TL zammı uygun görüyorlar.

Bu zam bir ailenin aylık ekmek parasını bile karşılamamaktadır. En düşük emekli maaşı ve emekli yurttaşlarımıza verilen bayram ikramiyesi en az asgari ücret düzeyinde olmalıdır.

Ülkeyi yönettiğini iddia eden bu zihniyet, kendine saray inşa edip emeğiyle çalışıp üreten vatandaşlara porsiyonları küçültme tavsiyesinde bulunuyor. Artık az kaldı. Emeklileri yoksulluğa sürükleyen bu iktidara cevabımızı, ilk seçimlerde sandıkta vereceğiz.”

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ne erken emeklilik ne ayrıcalık ne de lütuf istiyoruz. Tek isteğimiz 1999 yılında çıkartılan yasanın geriye doğru işletilmesi sonucu oluşan mağduriyetlerin bugün devleti yönetenler tarafından iade edilmesidir. Emeğiyle, alın teriyle çalışan vatandaşımızın işe başladığı şartlardaki emeklilik haklarının geri verilmesidir.

3.jpeg

"Beşli çeteye dolar bazında ödedikleri faizleri bile Türk lirasına çevirseniz sadece sizin değil, sonraki 2-3 kuşağın dahi masraflarını karşılayabilirsiniz.

Bütün mesele bir siyasi tercihtir. İktidar, EYT'lilerden yana bir siyasi tercihte bulunmak istemiyor. Yani 'Biz bir yasa çıkardık, siz de buna uyacaksınız kardeşim' diyor. Söz veriyoruz, emeklilikte yaşa takılanların sorununu Aile Destekleri Sigortası ile çözeceğiz”. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ülkemizin her kesiminin yaşayacağı refah artışından emeklilerimizde en güzel şekilde faydalanacak. Söz veriyoruz, Geliyor gelmekte olan…"

CHP Konak İlçe Emekli Komisyonu basın açıklaması şöyle:

"Değerli basın emekçisi dostlarımız, bugün ülkemizdeki emeklilerin yaşadığı ağır ekonomik koşulları konuşmak için toplanmış bulunuyoruz.

Ülkemizde yoksulluk sınırı 17.349, açlık sınırı 5.738, asgari ücret 4.253, en düşük emekli maaşı 2.500 TL'dır.

%100 olan enflasyon ve neredeyse her gün gelen zamlarla emeklinin aldığı maaş asgari ücretin altında kalmıştır. Emeklinin maaşı kiraya yetmiyor, fatura ödeyemiyor, artan enflasyon karşısında emeklinin maaşı kira, yakıt, su, elektrik ve gıda gibi zaruri masrafların karşısında erimiştir. Emekliler fırınların önünde askıda ekmek almak için kuyruklar oluşturmuştur.

En düşük emekli maaşı net asgari ücretle eşitlenmelidir. Bayram ikramiyesi, asgari ücret tutarında ödenmelidir.

1.jpeg

Maalesef çarşıda, pazarda, mutfakta yangın var, 13,5 milyon emekli için insanca, onurlu ve huzurlu yaşam, çocuklarımız için güvenli ve sosyal güvenceli bir gelecek istiyoruz.

Sarayda oturanlar, bizlere sağlığımız için, manda yoğurdu, kestane balı, Medine hurması gibi gıdaları yememiz için tavsiyede bulunmuşlardır.

Kestane balı 345, Medine hurması 220, manda yoğurdu 46 TL yani ekmek yoksa pasta yiyin diye bizimle alay ediyorlar.

Saray belli ki, emeklilerin yüzünü güldürmeyecektir.

CHP olarak cevabımız; "Geliyor Gelmekte Olan"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.