CHP Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi olarak doğdu

CHP Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi olarak doğdu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP’nin 97 yıl önce kuruluşun ve kurtuluşun partisi olarak 9 Eylül’de doğduğunu söyledi. 

GÜRER’İN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

YURT VE ULUSUNU SEVENLER KURDU

CHP’nin 9 Eylül 1923’de kuruluşun ve kurtuluşun partisi olarak doğduğunu belirten CHP  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde işgale ve işgalcilere karşı başkaldıran, şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizin kurduğu parti olan CHP’nin aynı zamanda İstiklal Marşı Kanunu ve Bayrak Kanununu çıkartarak, ‘Vatan Misak-ı Milliye içinde bir bütündür’ diyen partidir” dedi. CHP kurucularının yurt ve ulusunu seven, özgürlük ve bağımsızlığı benimseyen, manda ve himayeyi ret edenler olduğunu belirtti.

CHP 97 YAŞINDA

CHP’nin 97 yıl önce bugün, tam da Türkiye’nin siyasi açıdan yeniden yapılandırma sürecinde kurulduğunu anımsatan Ömer Fethi Gürer, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşının kazanılmasının ardından Atatürk ve mücadele arkadaşları ile ulusun isimsiz kahramanları,  Sevr anlaşmasını parçalayıp tarihin çöp sepetine atması ile doğmuştur” diye konuştu. 

BÜYÜK BİR AİLE

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, kurucusu olduğu CHP’yi yüksek ideal ve değerlere sahip büyük bir aile olarak tanımladığını kaydeden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Gazi Mustafa Kemal ve  mücadele arkadaşları o dönemin koşullarında Halk Fırkası’ndan Cumhuriyet Halk Partisine erecek partimizi çağdaşlığı, özgürlüğü, gelişmeyi hedefleyen bir anlayışla oluşturmuşlar ve yurtta barış dünyada barış düşüncesi içinde, doğası, kültürü ve varlıklarını   koruyan, bağımsız,  her alanda gelişen, üreten, kendi kendine yeten bir ülke düşüncesini hedef olarak seçmişlerdir” diye konuştu.

CHP HALKIN PARTİSİDİR

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  CHP ülkemizi demir ağlarla ören, okullar üniversiteler kuran, şekerini, ununu, bezini, iğneden ipliğe her ürünü üretip mumdan, lambadan elektriğe geçiren, hastaneleri, okulları ile varoluşu sağlayan, kadınlarına seçme seçilme hakkını getiren, Cumhuriyet kurumlarını oluşturan Atatürk düşüncesi ışığında ülkenin sorunlarına çözüm  üreten, dünyada kuruluşundan sonra en uzun süre ayakta kalabilme başarısını gösteren birkaç partiden biridir. CHP’nin ülkemizin bağımsızlığı, ulusal birliği, laiklik ve Cumhuriyetimizin değerleriyle tüm insanlarımızın eşit ve adil haklara sahip yaşamasını; hak, hukuk, adalet ve demokrasinin, tüm kurumları ile varlığını hedefleyen anlayışı ile  günümüze değin  var olmuş bir partidir. Halkın partisidir” diye konuştu.

ALTI OK SİMGESİNİN OLUŞUMU

1927’de Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Laiklik ve Milliyetçilik olarak tanımlayan 4 ilkeye 1931 yılındaki parti kurultayında Devletçilik ve Devrimcilik ilkelerinin de eklenerek, partinin sembolü olan altı ok ilkesinin tamamlandığını hatırlatan  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “1970’li yıllarda dünyada gelişmeler ışığında programını geliştiren ve Sosyal demokrat bir kimliği benimseyen CHP, ;emeğin üstünlüğü, dayanışmanın bütünlüğü, ,halkın kendini yöneteceği halk iktidarı ve eşitlik’ gibi değerleri de önceleyerek ‘önce insan’ kavramlarıyla hedef ve amaçlarını, yoksul halk kesimleri  o evrede yaşadığı sorunlara umut olacak düzenlemelere taşımıştır. İşçi, çiftçi, memur, esnaf, emekli, işsiz, engelli, kadın, çocuk, genç kısaca sorunlarla yaşam mücadelesi veren tüm kesimler için çözümün adresi ve umudu CHP olmuştur” dedi. 

ŞEFFAF VE HESAP VEREBİLEN BİR PARTİ

“Önce insan” diyen CHP’nin özgürlük, eşitlik, hakça paylaşım, insanca yaşam için var olan parti olduğuna işaret eden  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Devletin halk için hizmet verdiği; şeffaf, hesap verebilen, her kesime eşit mesafede olan, yokluğu, yoksulluğu önleyecek bir hakça düzenin kurulması için mücadelemiz sürecektir” diye konuştu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, partisinin 97. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, şu ifadelere de  yer verdi:

“97 yıl önce Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ve mücadele  arkadaşlarının kurduğu Partimizi; kuruluş değerleri ve ilkelerimiz ile ülkemizi  çağdaş uygarlığa taşıyacak programımızla  ilk seçimde iktidara taşıyıp ülke sorunlarını çözeceğiz. iktidarımızda yurttaşlarımızı az zamanda çok işler başaran rehberimiz  Atatürk’ü örnek alıp herkesin mutlu yaşayacağı bir geleceğe ülkemizi  taşırken, dünyanın en saygın ve güçlü ülkeleri arasında ülkemizin yer alması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu vesileyle partimizin 97. Kuruluş yıldönümünü kutluyor; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsında, bugüne kadar her kademesinde görev yapmış sade üyesinden parti kurullarına kadar tüm örgütümüze sağlık, esenlik ve başarılar diliyorum. Partimize oylarıyla sahip çıkan tüm yurttaşlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve kuruluşundan günümüze partimize her kademede katkıda bulunmuş ve yaşamlarını yitirmiş olan parti büyüklerimizin önünde saygıyla eğiliyor, şükran duygularımı sunuyorum…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.