CHP Kuşadası İlçe Başkanı'ndan turizm açıklaması

CHP Kuşadası İlçe Başkanı'ndan turizm açıklaması

CHP'li Gürbilek: "Artık birlikte hareket etme, sorunları birlikte çözme vaktidir."

Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Öehmet Gürbilek, Kuşadası ve ilçe turizmi ile ilgili bir açıklama yayımladı. CHP'li Gürbilek açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Kuşadası o kadar değerlidir ki, hem şehir olarak hem de bu şehirde yaşayan insanlar olarak her hizmeti hak ediyoruz, her şeyin en güzelini istemek hakkımız. Turizmin ilk başladığı yer olmanın sancılarıyla birlikte hükümet desteği olan yatırımların hiç zaman yerine getirilmemesi birçok sorunu kangren haline dönüştürmüştür. Antalya bölgesi, Muğla bölgesi hükümetlerden her türlü yardımı, desteği ve hizmeti alırken, Kuşadası ne yazık ki uzun yıllardır “üvey evlat muamelesi” görmektedir. Bu “üvey evlat muamelesi” ile birlikte Kuşadası adeta sorunlar yumağına dönmüştür.

Ama artık birlikte hareket etme, sorunları birlikte çözme vaktidir. Bu şehri ayağa kaldırmamız için elbirliği ile hareket etmemiz, kişisel hesaplardan, beklentilerden uzak durmamız ve bu şehrin geleceği için elimizi taşın altına koymamız gerekmektedir. Bizim tüm mücadelemiz ve kavgamız budur. Bizim davamız Kuşadası davasıdır, Kuşadası halkının çıkarlarını korumak, Kuşadası’nı hizmet ve yatırım şehri yapmak için tıpkı Muğla ve Antalya bölgelerinde olduğu gibi ilgili kurum ve kuruluşların üzerlerine düşeni yapması için onları göreve çağırıyoruz. Bu bir parti davası ya da ideolojik bir kavga değil, bu her şeyin en güzelini hak eden Kuşadası için bir hizmet ve yatırım kavgasıdır.

Şu anda Kuşadası’nda, şehrin her noktasındaki sorunların çözümü için 24 saat çalışan bir belediye yönetimi vardır. Belediye yönetimimiz hem Büyükşehir ile hem de ilgili kurum ve kuruluşlar ile uyum içerisinde çalışarak Kuşadası’nın tüm sorunlarını çözmek adına 24 saat mesai yapmaktadır. Ancak, buradaki bazı siyasi partilerin temsilcilerinin ne yazık ki; hizmet ve yatırım için ilgili kurum ve kuruluşların göreve davet edilmesiyle devlet mantığını henüz kavrayamadıklarını görüyoruz. Hizmet ve yatırım çağırısı yapanlara bile “ devlete karşı çıkıyorsunuz “ gibi akıl ve izandan yoksun karşılık verilmesi bilgisizlikten kaynaklanmıyorsa olsa olsa oturdukları koltuğu hak etmemiş olmalarının bir ürünüdür.

Saygıdeğer Kuşadalılar,

Hem ilçe hem de Büyükşehir belediyemiz Kuşadası için 31 Mart’tan itibaren büyük bir yatırım ve hizmet hamlesi başlatmıştır. Sezon sonu itibariyle Kuşadası’nın kangren haline dönen tüm sorunlarının çözümü için dev projeler hayata geçirilecektir. Aynı şeyi ilgili kurum ve kuruluşlardan da beklemek ve tüm çalışmaların bir koordinasyon içerisinde yürütülmesini istemek en büyük hakkımızdır. Bir kez daha tekrarlamak istiyorum ki, kışın bile sabit nüfusu 30 bin olan Davutlar, Güzelçamlı ve siteler bölgesinde ciddi bir sağlık sorunu yaşanmaktadır. Mesai saatleri dışında bölge halkı sağlık hizmetlerinden mahrumdur. Tepkiler üzerine mobil hizmet verilmesi geçici bir çözümdür ve ihtiyacı karşılamamaktadır. Ayrıca, inşaatına 2013 yılında başlanan Kuşadası çevre yolunda çalışmalar tamamlanmamış, yol, kaldırım ve orta refuj inşaatları yarım bırakılmış, boydan boya çevre yolu zifiri karanlığa mahkum edilmiş, yanan tek bir aydınlatma bulunmamaktadır.

Muğla ve Antalya bölgelerine her türlü imkanı sunan ilgili kurumların Kuşadası’nda yerine getirmesi gereken bir çok hizmet ve yatırım varken, ilgili parti temsilcileri köstek değil destek olmalıdır. Kuşadası ve Kuşadası halkının çıkarlarını koruması gerekenlerin sadece koltuk hırsı ile hareket ederek, Kuşadası’na bir çivi bile çakılmasına katkı koymaması dün olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Kuşadası halkı tarafından mutlaka değerlendirecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum