CHP, Libya’da kaçırılan Türk işçilere dikkat çekti!

CHP, Libya’da kaçırılan Türk işçilere dikkat çekti!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Libya’da kaçırılan Türk vatandaşları için çağrı yaptı.

CHP'li Bakan, “Yıllarca terör örgütleri tarafından kaçırılan askerlerimiz, polislerimiz için çağrı yaptık. Nerede olduklarını sorduk, ‘kurtarılmaları için ne bekleniyor’ dedik. Şimdi de Libya’da kaçırılan ve haber alınamayan Türk işçilerle ilgili aynı soruları soruyoruz” dedi.

Libya’da çalışan Türk işçiler geçen yıl şubat ayında Hafter’e bağlı güçler tarafından tutuklanmıştı. Geçtiğimiz ekim ayında iki işçinin, kurulan diplomasiyle, kurtarılarak Türkiye’ye dönmeleri sağlanmıştı. Ancak bugüne kadar kendilerinden hiçbir haber alınamayan Türk işçiler var ve bu işçilerin aileleri sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor.

mb-008.jpg

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2015 yılından beri terör örgütü PKK tarafından alıkonulan 13 askerin ve polisin, geçtiğimiz şubat ayında PKK tarafından şehit edildiği ‘Gara Operasyonu’nu hatırlattı, bu kez de Libya’da kaçırılan ve haber alınamayan Türk işçilerle ilgili çağrı yaptı.

CHP’li Bakan, “Yıllarca terör örgütleri tarafından kaçırılan askerlerimiz, polislerimiz için çağrı yaptık. Nerede olduklarını sorduk, ‘kurtarılmaları için ne bekleniyor’ dedik. Şimdi de Libya’da kaçırılan ve haber alınamayan Türk işçilerle ilgili bir açıklama bekliyoruz. Bir buçuk ay önce yazılı soru önergesi verdik, Dışişleri Bakanı’na ‘Libya’da kaçırılan/alıkonulan, haber alınamayan ve/veya kurtarılması için süreç/diyalog/diplomasi yürütülen kaç Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı var?’ diye sorduk. Hala bir yanıt alamadık. Sanıyoruz, 7 Türk işçi var haber alınamayan. 15 ayı aşkın süredir haber alınamayan işçilerin aileleri sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor. Bu insanlar nerede? En son ne zaman haber alındı? Hayattalar mı? Sağlık durumları nasıl? Kurtarılmaları için ne yapıldı, hangi süreçler yürütülüyor? Öncelikle aileler bu konuda şeffaf bir şekilde bilgilendirilmeli. İnsanlar aylardır perişan… Bizler de sorularımızın yanıtlarını bekliyoruz. Kamuoyu doğru ve şeffaf bir açıklama bekliyor” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.