CHP lideri Kılıçdaroğlu, "'Asarım keserim' ile bu işler olmaz"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "'Asarım keserim' ile bu işler olmaz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Filistinliler yıllardır kendi toprakları için mücadele ediyor. Dünyada pek çok ülke Filistin'i tanıyor. Şu dakikalarda bir heyetimiz Filistin Büyükelçiliği'nde onlara destek için orda.  Trump'ın açıkladığı anlaşma barış değil savaş anlaşması, bir devleti yok etme anlaşması. Filistin sadece bizim tarihimiz açısından değil, gençlerimiz açısından da önemli bir yerdir. Filistin Kurtuluş Örgütü'nün saflarında gencecik pırıl pırıl üniversite öğrencilerimiz mücadele etti. Onların mezarları hala orada.

DIŞ POLİTİKA

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Suriye konusunu yıllardır dile getiriyoruz. Biz bütün komşularımızla barış içinde yaşayalım diye özlem çekerken neden kavga ediyoruz? Dış politikanın milli olması lazım. Artık dilimde tüy bitti. İktidar muhalefet olmaz, ülkenin çıkarları esastır dış politikada. 

"Asarım keserim" ile bu işler olmaz. Dış işlerinin ayrı bir hukuku, dili vardır. Eğer siz Dışişleri Bakanlığı'nı tamamen devre dışı bırakıp tamamen ben yöneteceğim derseniz dış politikayı yok edersiniz. 

Egemen güçler dış politikada ateşi kendi elleriyle tutmazlar. Maşa kullanırlar. Eğer pinpon topu gibi Amerika ile Rusya arasında gider gelirseniz iki ülke de sizi kullanmaya kalkar. 

Terör örgütlerinin elinden silahı topu alamazsın, sana vermezler, bu görevi niye üstlendin dedik? İmkansız görev olarak tanımladık bunu. Soçi, Astana süreci bitti, kabak bizim askerimizin başına patlıyor. Ben bunları söylediğimde rahatsız oluyorlar. Şimdi sığınmacılar gelecek. Defalarca söyledim, bu Suriyeliler milletin başına bela olacaklar, 50 sefer söyledim. Bölgeyi oluşturun, AB, BM ile konuşun. Evlerini yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.