CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ethem Büyükışık'ı ziyaret etti

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ethem Büyükışık'ı ziyaret etti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık’ı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dorukhan Büyükışık’ın ailesini ziyaret etti.

t24'ün aktardığına göre, Kılıçdaroğlu ziyarette, oğlunun ölümünün aydınlatılması için yıllardır mücadele baba Ethem Büyükışık ile görüştü.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu ve TBMM Grup Başkanvekili Burcu Köksal da eşlik etti.

f50l1xvxkaaibjr.jpg

Kılıçdaroğlu ziyarete ilişkin "Dün akşam E. Tümgeneral Ethem Büyükışık’ı evinde ziyaret ettim. Evlat acısı gözlerinden okunuyordu. Yine de müthiş bir vakurla yaşananları, evladını nasıl yitirdiğini delilleri ile anlattı. Savcılar, hakimler, ilk incelemeleri yapan güvenlik görevlileri, Adli Tıp Kurumu yetkilileri Adalet ve İçişleri Bakanları bu cinayetin üstünü örtmeye çalıştılar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devlet kurumlarının bu kadar çürüdüğüne hiç tanık olmamıştık. Dorukhan Büyükışık her şeyden önce bu ülkenin bir evladıdır. Onu bu hayattan koparmanın hesabını sormak, bu ülkeyi yönetenlerin boynunun borcudur!" dedi.

NE OLMUŞTU?

27 yaşındaki Dorukhan, 13 Mayıs gecesi spor yapmak amacıyla anne ve babasıyla beraber ikamet ettiği evden çıkıp o gece eve gelmedi. Aile, sabah polisten gelen telefonla oğullarının öldüğünü haber aldı.

Dorukhan’ın cansız bedeni, Tanyer İnşaat’ta bulunmuştu.

Büyükışık'ın oğlu Dorukhan'ın şüpheli bir şekilde öldüğü günden beri adalet çağrısı sürse de Dorukhan'ın ölümünün ardındaki sır perdesi tüm çabalara rağmen kaldırılamamış, dava takipsizlikle sonuçlanmıştı.

Tolga Şardan'ın gündeme getirdiği Dorukhan Büyükışık'ın şüpheli ölümü haberinin ardından Savcılık, baba Büyükışık’ın iddialarını dikkate alarak soruşturma başlatmış, Savcılık, Büyükışık’ın işaret ettiği, 13 Mayıs 2018 günü olay yerinde görevli sekiz polisin belirlenmesi ve şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınması için İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne talimat yazısı göndermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.