CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a beş kritik soru

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a beş kritik soru

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a beş soru yöneltti.

"Ben Erdoğan'a beş soru sormak isterim" diyen Kılıçdaroğlu şu soruları yöneltti;

-Kaddafi İnsan Hakları Ödülünü ve 250 bin doları aldın mı? İnsan hakları ödülünü . 250 bin doları insan hakları için çalışan hayır kurumlarına bağışlayacağım dedi. tam 10 yıldır soruyorum 250 bin doları hangi hayır kurumuna bağışladın? Sözünün arkasında duran diyor ya, sözünün eri, ahdine sağdıklık bu mudur diye benim sorma hakkım var.

-Tarım kanunu 21. maddesi diyor ki çiftçiye her yıl milli gelirin en az yüzde 1'i oranında destek verilir deniyor. 2006 yılından bu yana çiftçinin hak ettiği ama saray hükümetleri tarafından ödenmeyen para 177 milyar lira. Hani sen sözünün eriydin?

-Damat bey açıklama yapıyor Şubat 2019. Toplantının konusu, "Burası Türkiye burada iş var." Bu yıl 2.5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz diyor. Erdoğan da bunu 1 Mart 2019'da tekrar ediyor. Gerçekleşmiyor. Bakan dönüyor açıklama yapıyor; 2019'da sizlerden beklediğimiz desteği göremedik diyor iş verenlere. 

-Seri üretim için anlaşma imzalıyorlar. Aynı gün yapılan törenler var. İlk Altay tankı 18 ay sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim  edilecek deniyor. 9 Kasım 2018 tarih. Ortada tank var mı? Yok. Motoru da yok. Hani siz sözünüzün arkasındaydınız? Nerede bu tank? BMC ne yapıyor? Şimdi kural getirdiler, 18 ay sonraki kural motor üretildikten sonra olacakmış. Dünyada böyle bir ihale var mı? İlla BMC'ye verecek.

-Tek adam parti devletinden sonra sarayda 100 günlük icraat açıklamaları yapılıyordu. Hedeflerden biri şu; ergene nehrinin su kalitesinin sulamaya uygun hale getirme. Ne kadar sürede, 100 günde. Aradan 485 günden fazla geçti. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum