CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş 'örgütlenin' çağrısı! 'Türkiye'yi sallarsınız'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş 'örgütlenin' çağrısı! 'Türkiye'yi sallarsınız'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Apartman Görevlileri Buluşması'nın açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamasında, apartman görevlilerine örgütlenme çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siz örgütlendiğiniz zaman güçlü olursunuz, bakın sayınıza en az 1 milyon kişisiniz. Bir araya geldiğiniz zaman Türkiye'yi sallarsınız. Dernek kurun, bir araya gelin, örgütlenin. Her yerde sözcünüz olacak, gerekirse sizin sözcünüzü TBMM'de kürsüye çıkaracağım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Sorunu yaşayan sizlersiniz, sorunu çözecek olan biziz. Yani siyasiler. Ben bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemem, ben bu ülkede hiçbir vatandaşın çöpten bir şeyler toplayıp beslenmesi istemem, ben bu ülkede hangi görüşten olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun ortak paydamız olan bayrak ve vatan konusunda herhngi bir problem yoksa ben herkesin sorununu çözmeye hazırım. 

Hiç kimsenin gelecek endişesi olmamalı, kendisi için değil ailesi ve çocukları için de olmamalı. Bunu sağlayacak kurumun adı sosyal devlettir. Sosyal devlet rantçının tefecinin yanında duran değildir. 

'DEVLETİ YÖNETENLER ACABA BİR APARTMAN GÖREVLİSİNİN EVİNİ ZİYARET ETTİ Mİ?'

Apartman görevlileri; devleti yönetenler acaba bir apartman görevlisinin evine gidip bir çay kahve içti mi? Bi ziyaret etti mi? Nasıl yaşıyor bu insanlar. Bu insanların güneş görmeye hakkı yok mu, bu insanların ağaç görmeye hakkı yok mu, bu insanların şehirde yaşayan kuş görmeye hakkı yok mu? Hakları var. O zaman neden bu hakları vermiyoruz?

Kim, adaletten ve hukuktan yana bir eşitsizlikle karşılaşıyorsa bana haber versin yeter. Bunun mücadelesini vereceğiz. Londra'daki tefecinin sorununu bilirler, sizin sorununuzu bilmezler. Dört yetmez beş ayrı yerden maaş alırlar, onların sorunlarını bilirler, sizin sorunlarınızı bilmezler. 

'SORUNLARINIZI ÇÖZMEK İÇİN HİZMET ETMEK İSTİYORUM'

Oy istemeye gelince varlar, sorun dinlemeye gelince yoklar. Ben size, sorunlarınızı çözmek için hizmet etmek istiyorum. Bu kadar açık, bu kadar net. Ben sizden oy istemiyorum, ama ben politikacı olarak oy veren vermeyen herkesin sorununu çözmeye talip olmak zorundayım. Yeni bri siyaset anlayışıs, ahlaklı bir siyaset anlayışı.

'DERNEK KURUN, BİR ARAYA GELİN, ÖRGÜTLENİN'

Apartman görevlileri, örgütlenin. Sorun sizden mi kaynaklanıyor, siyasetten mi... İkinizden de kaynaklanıyor. Siz örgütlendiğiniz zaman güçlü olursunuz, bakın sayınıza en az 1 milyon kişisiniz. Bir araya geldiğiniz zaman Türkiye'yi sallarsınız. Dernek kurun, bir araya gelin, örgütlenin. Her yerde sözcünüz olacak, gerekirse sizin sözcünüzü TBMM'de kürsüye çıkaracağım. Sorunu yaşayan sizsiniz değerli kardeşlerim. Sizin çocuklarınız da iyi belensin isterim. Yarın büyüyecekler bizlere hizmet edecekler. Ortak hareket etmek zorundayız. Ayrım yapmamalıyız. 

İzmir'de bir deprem oldu. Gittim ilk apartman görevlileriyle görüştüm. Bu insanların evleri yok ve işlerinden de oldu. Evi yıkılan, apartmanı yıkılıp işsiz kalan bütün apartman görevlilerine iş bulduk. Apartman görevlilerini çağırdık hepsinin derdini dinledik. Bunlara iş bulacaksınız diye belediyelere söyledim. İlk toplantıyı yaptığım kişiler onlar, evsiz barksız kalan kişiler onlar.

Siz sendika olsa, bir iş yerinde grev yapar hakkınızı istersiniz. Siz ne yapacaksınız? Yönetici der ki işine son verdim. O yüzden bir araya gelip örgütlenmeniz gerekiyor. Size her türlü desteği veririz. Belediye başkanları arkadaşlar da burada. Kaldığınız yerler iyi yerler değil, nem var, sağlıklı koşullarda değilsiniz, çocuklar sağlıklı bir yerde değiller. Belki, yeni ruhsatlar verilirken apartman görevlisinin yerinin özel olarak belirtilmesi lazım. 

İzin hakkınızı, yeteri kadar kullanabiliyor musunuz? Kıdem tazminatınızı alabiliyor musunuz? Dinlenme hakkınızı kullanabiliyor musunuz? Yasalar bu hakları vermiş size. Bu hakları tanıma konusunda sorun var. Bunun için de bir araya gelmelisiniz. Siz değil, sizin temsilciniz sorunları dile getirmeli. Biz hep yanınızda olacağız, bir telefon kadar yakınınızdayız.

Sizden bir isteğim daha var, lütfen, siyasi partilerin dünyaya ve insana bakış açısını gözden uzak tutmayın. Nasıl bakıyoruz dünyaya,  insanımıza nasıl bakıyoruz, Türkiye'ye nasıl bakıyoruz, komşularımıza nasıl bakıyoruz. Memlekette huzur ama komşularımıza da huzur istiyoruz. İnsan kanının döküldüğü bir rejim, rejim değildir. Hepimiz nasıl kendi sorunumuza sahip çıkıyorsak, komşularımızın da sorununa sahip çıkacağız. Onun için Mustafa Kemal Atatürk, "Yurtta sulh, cihanda sulh" demiştir. Siz kendi apartmanınızda huzurun ve barışın da en önemli aktörüsünüz.

'BERABER ÇÖZECEĞİZ'

Sizi siyaset kurumu görüyor mu? Asıl soru bu. Hepimiz her gün görüyoruz ama siyaset kurumu sizi görmüyor. Unutulan insanların, hepimizin her gün gördüğü ama görmezden geldiği insanların sözcüsü olmak zorundayız. Bunların sayısı milyonlar. Güç vereceksiniz, cesaret vereceksiniz ve sorunları çözeceksiniz. Önce Allah'a güveneceksiniz, sonra kendinize güveneceksiniz, sonra sizin sözcünüz olan bize güveneceksiniz. Beraber çözeceğiz bunları.  

Ben hepinize teşekkür ederim, hepinize saygı duyuyorum. Neden biliyor musunuz, alın teri döküyorsunuz. Sizleri burada görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Unutmayın Ankara'da bir kardeşiniz var. Diyeceksiniz; Ankara'da Kılıçdaorğliu diye bir kardeşimiz var, bizden biri diyeceksiniz. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.