CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet bir tarafa itilmiş vaziyette. Dışişleri bakanlığı bir tarafa itilmiş vaziyette. Cumhuriyet tarihinin en büyük bunalımını yaşıyorsak ekonomide, dış politikada, demokraside bu ülkede bir parti iktidarının olmadığını, saray iktidarının olduğunu hepimizin kabul etmesi lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu o hataları şöyle sıraladı;

Suriye'de stratejik hatalar yaptılar. 7 madde halinde sizinle paylaşmak istiyorum;

1- Suriye'nin uluslararası konusu yeteri kadar bilinip değerlendirilmemiştir. Ak Parti dış politika icraatlarında Dışişleri Bakanlığı'nı devredışı bırakmıştır. Bu süreç Türkiye'nin orta Doğu'da maceracı politikaya sürüklenmesinin sebebidir.

2- Emperyal güçlerin taşeronluğuna soyunmak. Türkiye Suriye'ye demokrasi getireceğiz diyerek emperyal güçlerin taşeronluğuna soyunmuştur. Örneğin Türkiye üzerinden Suriye'ye silah sokulmuştur. 
 
3- Türkiye üzerinden teröristleri Suriye'ye göndermek.

5- Suriye'de Türkiye'ye ait vatan toprağını IŞİD'e teslim etmek. Süleyman Şah Türbesi terör örgütünden kaçırılmıştır.

6- IŞİD terörüyle mücadele etmek ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamakta hata yapıldı. 

7- Haklı iken haksız duruma düşürülmek. Türkiye'nin terörle mücadelesine en büyük zararı AK Parti iktidarı ve onun genel başkanı vermektedir. Operasyonu Türkiye'nin güvenliği için yapıldığını anlatmak yerine bir fetih söylemiyle konuşmuştur. Bu inandırıcılığımıza büyük ölçüde zarar vermiştir. 

ABD'YE MEKTUP TEPKİSİ

"Erdoğan'ın açıklaması şu; giderken mektubu götürecek. Hani atmıştınız! Sen mektup taşıyıcısı mısın kardeşim ya. O mektup sana nasıl geldi? Sen mektup için iki satır yazı yapmaya cesaret edemiyorsun. Rıza Zarrab kadar Türk milletinin şanını düşünmüyorsun. Onun için nota veriyorsun. Amerikan Büyükelçisini çağıracaksın, biz bu mektubu asla arşivlerimizde tutmak istemiyoruz diyerek vereceksin. Buradaki büyükelçiye vermeye cesaret edemezsen Amerika'daki Türk büyükelçisine vereceksin."

"Mal varlığı ile araştırma yapacağız dedik, paniğe kapıldı. Şunu söyleyeceksin; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının mal varlığını araştırmazsanız namersiniz diyeceksiniz. Benim ailemin yurt dışında beş kuruş parası yoktur diyeceksin. Eğer verilecek hesabınız varsa  bunları söyleyemezsin. Biz niye söyleyebiliyoruz, çünkü alnızmız açıktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.