CHP Lideri Özel: Menemen'de Cumhuriyete pusu kurdurtmayız!

CHP Lideri Özel: Menemen'de Cumhuriyete pusu kurdurtmayız!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Menemen'de düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Foça ve Aliağa'nın ardından Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen halk buluşmasına katıldı. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ile partililerin yer aldığı buluşmada, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı. “Kura ile geldin, seçimle gideceksin” yazılı dövizler taşındı. Programda AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ı eleştiren Özgür Özel, şunları söyledi:

img-20240324-wa0053.jpg

“Şimdi hileli, kuracı Hamza Dağ gelmiş, İzmir’e büyükşehir adayı olmuş. Hileyle, kurayla, baskıyla belediye başkanı yaptıkları da şimdi tekrar aday olmuş. AKP’nin hukukta hiç saymadığı şey suçun şahsiliği ilkesi. Bunlar darbeden sonra çocuklarını FETÖ’nün okullarına yollayanların kardeşlerini memuriyetten attılar. Darbeden sonra FETÖ’nün dersanesine giden kadının kocasını işten attılar. Biz 'Suç şahsidir aileyi karıştırmayın' dedik. Garibanlar, yoksullar, kimsesizler olunca suçun şahsiliği diye bir şey yok. Azıcık godamanlara gelinde işin rengi değişiyor. Darbe gecesi AKP İzmir İl Başkanlığı'nı ertesi sabah boşalttılar. İzmir'deki en güçlü, en zengin FETÖ'cünün yerinde, darbe gecesine kadar bedava oturuyordu. Kabloyu bağlamış olan da Hamza Dağ’ın kendisiydi. Burada da belediye başkan adayının kardeşi kim, biz ilgilenmeyiz. Ama sen yoksulu, garibanı kardeşten, eşten, eşinin kardeşinden mesul tutacaksın. Sonra o gece ben de içindeyken meclise bomba atan, yargılanan, müebbet hapis atan bombacı pilotun kardeşini burada belediye başkanı yapacaksın.”

“MENEMEN’DE CUMHURİYET’E PUSU KURDURTMAYIZ”

Özgür Özel, 31 Mart seçimlerinde İzmir'in büyük başarı göstereceğini ifade etti. Menemen'e seçilmediği halde birini getirdiklerini belirten Özgür Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP'nin burada oyu belli. Getirdikleri kişiye 'Sana bütün yetkileri veriyoruz. İlçede ne bulursan hepsini sat. Biraz iş yap. Bir kısmını da bizim tarafa at' dediler. Kim ki CHP'li, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, bu vatanı seviyorsa gidip oy versin. Eğer bu seçimde gidip de Cumhur İttifakı'nın adayına, AKP'nin adayına bu sebeple eli kayarsa bilsin ki Özgür Özel'i, Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Murat Karayalçın'ı kahreder. Menemen'de Cumhuriyet'e pusu kurdurtmayız. Çukur açtırmayız. Bu meydandaki herkes yarın yataklarından belediye başkana adayı olarak kalkmaya hazır mı? Bir hafta boyunca CHP'nin belediye başkan adayları için çalışmanızı istiyorum. Kimi tehlikede görüyorsanız, 'Bu sandığa gitmeyebilir. Bağa, pikniğe gidebilir' dediğiniz kim varsa tek tek ikna edin. Kapı komşunuzdan teker teker söz alamaya, oyları toplamaya, Menemen'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partiyi yeniden iktidar yapmaya hazır mısınız? CHP'nin genel seçimlerde aldığı oy bize başarıyı getiriyor. Vicdanlar sandıkta buluşacak. Menemen'de tarih yazacağız. Biz bu başarıyı elde etmezsek kalan malları da satarlar. Partisini, Cumhuriyet'i, Atatürk'ü, ülkesini seven sandığa koşsun. Bundan başla da bir sözüm yok.”

“BİZE YAKIŞAN BU ZALİM İKTİDARI BİTİRMEKTİR”

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, kürsüye “İzmir seninle gurur duyuyor” sloganları ile çıktı. Seçim çalışması sırasında insanların gözlerindeki umudu gördüğünü ve tüm yurttaşlara hizmet borcunun olduğunu ifade eden Başkan Cemil Tugay, şöyle konuştu:

“Üstümüzde büyük bir sorumluluk var. Gençler, kadınlar, çocuklar, emekliler, çiftçiler hepsi gözümüzün içine bakıyor. Geçen genel seçimden sonra adeta üstümüze kara bulut çöktü. İnsanlarımız 'Bu adamlar gitmez' dedi. Biz böyle düşünen insanlardan değiliz. CHP'de bir demokratik süreç yaşadık. İnsanlarımızın umutsuzluğunu bitirmek için yenilmez sanılanları yenmek için yola çıktık. Ülkemizi yoksulluğa, işsizliğe, adaletsizliğe maruz bırakanlara karşı sakın başınızı öne eğmeyin. Kubilay'ın kentine bu yakışmaz. Bize yakışan, CHP'ye yakışan bu zalim iktidarı bitirmektir.”

img-20240324-wa0051.jpg

“NEDEN BİRİLERİ ZENGİN OLURKEN BU HALK YOKSULLAŞIYOR”

Tugay, Menemen’in arsalarının belediye tarafından satıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu zalim iktidar gidecek. İlk emarelerini bu seçimde görecekler. 31 Mart'ta halktan cevabı alacaklar. Bu işler göz boyayan çalışmalarla olmaz. Makyaj işlerle olmaz. İnsanlar et alamıyor, kiralarını ödeyemiyor, ev sahibi olamıyor. Menemen'in arsalarını satıp iş yapmaktan kimse bahsetmesin. Adaletten, demokrasiden, özgürlükten bahsedin. Neden bu kadar fazla işsizlik var? Neden birleri zengin olurken bu halk yoksullaşıyor? Bu haksızlığa karşı duracak olan sizsiniz. Bu ülkede bir güç varsa o güç halkın gücüdür. Güçlü olan sizsiniz. Birlik ve beraberlik içinde haksızlığa 'hayır' demesi gereken sizsiniz.”

“İZMİR’İ BU ÜLKEYE ÖRNEK KENT YAPACAĞIM”

İlçede hayata geçirmeyi planladığı projeleri de anlatan Başkan Tugay,

“Bizler üzerimize düşen görevi biliyoruz. Burada üreten herkesin yanında olacağım. Herkese destek olacağım. İzmir'i bu ülkeye örnek olacak bir kent yapacağım. CHP'li yol arkadaşlarımla aile olarak çalışacağız. CHP yüz yıllık bir çınar. Onun gölgesinde durmak lazım. 'Ben oy vermeyeceğim, kararsızım' diyenler var. Allah aşkına, umudunuz bitti mi? Yapacak bir şeyiniz yok mu? Kullanacak bir oyunuz da mı yok? İzmir'e, sandıklara sahip çıkmak, oyunu kullanmak yakışır. Her türlü yanlışa karşı mücadele etmeye hazırım. Yanımızda ve arkamızda durmanızı istiyoruz. Evet sizin verecek bir oyunuz var. 31 Mart günü zalimlere ders vermek için oy kullanmanızı istiyorum. İzmir de Türkiye de yenilmeyecek. Ama zalimler kaybedecek. Zalimlerin iktidarını CHP bitirecek. Halkın iktidarını sizlerle kuracağız. Lütfen yanımızda olun.”

CHP Menemen Belediye Başkan Adayı Deniz Karakurt da seçildikten sonra çok çalışacağını ve yurttaşlara en iyi hizmeti vereceğini söyledi.

img-20240324-wa0054.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.