CHP Menderes'te kazanan belli oldu!

CHP Menderes'te kazanan belli oldu!

CHP Menderes İlçe Olağan Kongresi yapılıyor. Kongrede mevcut Başkan Sezen Şen ile Hakan Karakurt yarıştı. 319 oy kullanılırken, 165 oy alan Hakan Karakurt seçimi kazanarak yeni ilçe başkanı seçildi.

CHP'de kongre takvimi işlemeye devam ediyor.

Menderes Olağan İlçe Kongresi Menderes Belediyesi Amfi Tiyatro’da yapıldı.

Kongrede Mevcut Başkan Sezen Şen ile Hakan Karakurt yarıştı.

319 oy kullanılırken, 165 oy alan Hakan Karakurt seçimi kazanarak yeni ilçe başkanı seçildi. Öte yandan Sezen Şen ise seçim sonunda 150 oy aldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Sezen Şen, "Hakan bey ve yönetimini tebrik ederim" derken, yeni ilçe başkanı seçilen Hakan Karakurt ise, "Sezen hanımı bir yıllık çalışması nedeniyle tebrik ederim" diye konuştu.

dfzsefaega.jpeg

Öte yandan Sezen Şen'in listesinde yer alan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar il delegesi olamadı.

CHP Menderes İlçe Başkan Adayı Sezen Şen; “Bir yıldır yürüttüğüm başkanlık sürecinde biraz kızgın ve çokça haksızlığa uğramama rağmen partime hiç küsmedim.Yerel seçimlere sayılı günler kala ben ve ekibimin asli görevi olarak CHP bayrağını Menderes üzerinde dalgalandırmak olacaktır.” dedi.

CHP Menderes İlçe Başkanı Adayı Hakan Karakurt; “Bu dava için gençlik kollarından gelerek hemen hemen hiç bir görevden kaçmamış bir kardeşiniz olarak sizlere seslenmiyorum.CHP içinde en önemli olay parti içi çekişmelerde kaybedenin olmamasıdır.Bugün kazananın Menderes olacağına eminim.CHP demek umut demektir.Yol arkadaşlarım ile toparlanma diyerek yola çıktık. İlçemizde yaşanan parti içindeki bölünmeleri bitirerek CHP olarak birlik beraberlik içersinde çalışmaya kararlıyız. El ele kola yürüyen bir Menderes için çalışmaya hazırız. Örgütün içinden gelmiş CHPli olarak aday oldum.Koltuklar gelip geçicidir. Önemli olan partimizdir.” dedi.

Kongreye CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan ve çok sayıda partili kaıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığı'na CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan seçildi.

Kongrede verilen önerge kapsamında seçim blok liste yapıldı.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan; “Bugün Menderes’te çok güzel örnek bir kongre yapacağız. Buradan omuz omuz birlik içinde çıkacağız.Bizler partimiz ile ilgili sorunları bu gibi kongrelerde dile getirerek konuşacağız. Katipler burada söylenen önemli istekleri kayıt altına alacak ve genel merkeze iletecek.Biz Mustafa Kayalar’ı Belediye Başkanı yaptık.Ancak hukuksuzluk ile görevinden alınmştır.Mustafa’lar gider yeni Mustafa’lar gelir. Biz Cumhuriyet yokunda ilerleyeceğiz. Ben 2 dönem kuralına önem veriyorum. Genç kardeşlerimiz için siyasette önünün açılması gereklidir.Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.Hem Menderes’te hem de İzmirde 6 oklu bayrağı göndere çekeceğiz.“ dedi.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan; “Bizim feda edecek hiçbir milletvekilimiz yok arkadaşlar… Yerel seçimlerde de kaybedecek yerimiz yok” dedi.

efawefgawefs.jpeg

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu; “ 28 Mayıstan sonra bir baskı yaşıyoruz.AKP yalakaları topyekûn bir savaş başlattılar. Faşizan uygulamalarını her geçen gün arttırıyorlar. Sadece partimiz değil kim muhalefet etmek için kafasını kaldırırsa terörist damgası ile susturuyorlar. Yıllardır Cumartesi Annelerinin yaptığı eylemlere bile tahammülleri yok. Her şeyi polis baskısı altına almaya çalışıyorlar” dedi.

Aslanoğlu, İzmir’de 21 ilçenin seçimlerinin tamamlanacağını söyleyerek, “Görebildiğim kadarıyla ilçe başkanlarımızın yüzde 80’i değişti. Yani yenileniyoruz. Bizler kongre salonlarında yenilenirken birleri de AKP’nin yandaş kanallarında partimize ayar vermeye çalışıyor. Buradan bir kez daha söylemek istiyoruz CHP’de değişimin nasıl olacağına CHP’nin üyeleri ve delegeleri karar verir. Kimse yandaş kanallarda partimize ve bizlere ayar veremez. Hele seçim zamanı suya sabuna dokunmayanlar sizler adına karar veremez. İşi gücü dedikodu olanlar, iş yapanları eleştirenler sizin adınıza karar veremez. Bu toplumu AKP belasından kurtarma fırsatı elimize geçmişti. Maalesef olmadı. Biz onların montaj kasetleri ve yalanlarıyla baş edemedik” diye konuştu.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAYA DEVAM"

Aslanoğlu, “Bütün suçu yalana iftiraya atacak değilim tabii ki bizim de eksik bıraktığımız yerler var. Bugün burada lütfen kürsüyü kullanın. Ama kürsüyü kullanırken de öz eleştiri yapalım. Bu partinin evlatları biliyor ki parti sadece kongrelerde ve danışma kurullarında konuşulur. Gazetelerde ya da televizyonlarda değil… Bugün iki adaylı seçim yapılacak ama her kongrede olduğu gibi yine omuz omuza çıkacağız. Yarından itibarinden Menderes’te yerel seçim için omuz omuza çalışacağız.” diye konuştu.

ERKAN ÖZKAN'DAN DEĞİŞİM MESAJLARI

Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan;” Bugün CHP içerisinde parti yönetimi değişikliği tartışılıyor. Ancak ülkede ekonomik yönden bir ateş varken bunlar tartışılmamalıdır. Baskı ve yasaklar fazlaca artmaktadır.CHP diğer partiler gibi masa başında değil, savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. CHP ülkesine sahip çıkmış bir partidir.3 ay önce yapılan genel seçimlerde genel başkanımız ve partililer ne kadar çalışsa da iktidarın montaj ve çirkin politikaları nedeni ile kazanamamıştır.Değişim sadece Genel Başkan düzeyinde olmamalıdır. Partililerimizin iradelerinin tamamıyla sandığa yansıması için müdahalede bulunmadım.Menderes ilçe kongresinin ilçemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum. Son olarak kaybedeni olmayan ilçe kongremiz gireceğimiz yerel seçimlerde tarihi bir galibiyet yaşayacağımızı ümitediyorum” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın; “ Örgütümüz Menderes’te canla başla çalıştı. Çince kriz kelimesinin bir başka anlamıda fırsattır.Bu kongrelerin amacı partimizin sorunlarını ele almaktır.Eğer bir partide kongreler devam ediyorsa orada kılcal damarlardan kan akıyor demektir.CHP sizin için diş ağrısı olmaya devam edecek.100 yıldır ayakta olan bir partiyiz.Biz iktidar olamazsak da yine ayaktayız.Çoğu parti iktidar olamayınca yıkılır. CHP belli dönemlerde yaşanan değişimleri yaparak ayakta kalmayı başarmış bir partidir. Bir tüzük kurultayı ile bunların tamamlanması gereklidir. Bazıları zannediyor ki milletvekililiği ne güzel… Biz kamu görevlisiyiz. Siyasetçi sizin oylarınızla geçici dönem saçlıdan temsilcilerdir. Belediye başkanları delege olmamalıdır. Kamu görevlisi olarak siyasete devam etmek insanların önünü açmalıyız. Siyasette erteleme tavrı olumsuz bir tavırdır.Şimdi olmazsın başka zaman yaparız denemez. MYK ve PM yetkilerinin paylaşılması hatadır. İletişim ve siyasal yaklaşım farklıdır.CHPde mecliste bakıyorum. Genç ve kadın vekil göremiyoruz. Aylin Nazlıaka ile bunu yapmaya çalıştık ancak olmadı. Bir MYK üyesi olarak sorumluluğu üstlendim. Bir sonraki dönemde bunu başarmak istiyorum. Sahaya inince şunu söyleyin.CHP olmasaydı İzmir nasıl olurdu. Emeğin en güçlü olduğu il burasıdır. Bizim belediyelerimiz olmaydı İzmir çoraklaşırdı.” dedi.

Torbalı Belediye Başkanı Yardımcısı Özkan Yıldız; “ Bu bölgenin bir çocuğu olarak konuşmak isterim.2019 yılında inanılmaz bir başarı elde ettik.Menderes’te, Torbalı’da sadece partililerden oy almadık.İYİ Parti ve HDP’sen oy aldık. Bütün basın tek adam için toplanmış.Bir yandan demokrasi için olanlar ile bir yanda demokrasiye muhalif olanların olduğu bir noktaya geldi.Tutuklu hükümlü sayısında Rusya’dan sonra Türkiye ikinci olduk. Bizi LGBT'ci olmak ile suçladılar.Sonra PKK'lı olduk. Recep Tayyip Erdoğan bizzat Öcalan ile mektup üzerinden konuştu. Ancak bize 'PKK ile işbirliği yapıyorsunuz' diyerek iftira atıldı. Tansu Çiller hükümetini STK'lı 5 şirket devirdi. Erdoğan meydanlara çıkarak LGBT'yi kötüledi. Sonra deprem geldi. Süleyman Demirel’in Boş tencerenin deviremeyeceği hükümet yoktur sözünü hatıladık.Ancak bu gerçekleşmedi. Gençler sandığa gitmemek ile bizi tehdit ediyor.Yerel seçimlerde bu sorunları hallederek seçimlere hazırlanmalıyız. İzmir’de muhalefet içinde bir dağınıklık var. İstanbul’da Ankara’da ve İzmir’de muhalif partileri önde… Yerel seçimlerde psikoloji çok farklı işler.Yerel seçimlerde dikkatli bir aday seçimi yapılmalıdır.” dedi.

Eski CHP PM Meclis Üyesi Hüseyin Saygılı; “35 yıllık CHP ve SHP olmak üzere çok çeşitli görevlerde bulundum. Mustafa Kemal’in en büyük iki eserim Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi dediği bir partiyiz. Yerel iktidarı mecbur almak zorundayız. Ele geçirilmeyen tek kurum kaldı CHP kaldı. Onu da dağıtırlarsa ülkeyi karanlığa sürükleyecekler. Değerli arkadaşlar partimizin çok önemli gelenekleri var. Bunlardan bir tanesi Sonuç Bildirgesidir. Menderes’in sorunları nasıl çözülür yazılı olurdu. Bundan sonraki kongrelerimizde bu yapılabilir. Özellikle medya değerlendirmelerde soldan uzaklaşılmış denildi. CHP'nin solda olup olmadığı ancak belgelerde belli olur. Baktığımız zaman 27 gün genel başkanımız adalet yürüyüşü yaptı. Buna nasıl bakarsınız. TÜİK önüne gitti. Bu yalan dolan örgütüne Kemal Kılıçdaroğlu gitti. Bunlar sol sosyal demokrat eylemlerdir. Seçim yenilgisinin getirildiği duygusallık ile değerlendiriyoruz. Tüzüğümüzde yazılı olmasına rağmen demokratik bir seçim olmuyor. Ben asla partime küsmedim. Yöneticilerin elit kesimi uzun süre yöneticilik yaptığı için karşılar objektif olmuyor.” dedi.

Hüseyin Saygılı; “7 dönem milletvekili yapmış arkadaş değişim şart diyor.Pes ya valla pes… Tek suçlu Kemal Kılıçdaroğlu olmasını doğru bulmuyorum. Benim vicdanım buna el vermiyor. Örgütsel olarak yanlışlarımız var.” dedi.

CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam; “ Bir kongre süreci yaşıyoruz. Bizim tüzüğümüze göre 2 yılda bir yapılması gerekirken biz 5 yıl sonra kongreye gidiyoruz.Ben neden yapılmadığını tahmin edebiliyorum. Ancak bu doğru değildir. Bir kongre erken seçim olacak diye ertelendi. Erken seçim yapılır siz kongre yaparsınız.14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta 100.yıl seçimlerini geçtik. Hepimizin tadını kaçıran seçimleri yaşadık.Her koşulun lehimize olduğu bir seçimi kaybettik. Partimiz ve ülkemizin 100.yılı olacak ve bunu kutlayacağız. Atatürk’ün emanetlerini korumalıyız.” dedi.

a.jpegaa.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.