CHP Menderes'te "Torbalı Modeli" iddiaları gündemde

CHP Menderes'te "Torbalı Modeli" iddiaları gündemde

Menderes Belediyesi'nde ‘Başkan Vekilliği’ süreci devam ediyor. 18 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek seçim öncesi ise CHP kulislerinde ‘Torbalı’ model yer aldı. İl Yönetimi'nin se meclis üyelerine ‘tam güven’ duyduğu da öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı olarak 2018 yerel seçimlerinde Menderes Belediye Başkanı seçilen Mustafa Kayalar’ın geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması ile ilçe belediye meclisi için Başkan Vekilliği seçimi heyecanı başlamıştı. 18 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşecek olan seçim öncesi ise mecliste grubu bulunan CHP, AK Parti ve MHP’de ‘aday’ çalışmaları başlarken, meclis üyesi çoğunluğunu 15 kişi ile elinde bulunduran CHP grubunda Başkan Vekili adayı kim olacağı tartışmalara neden olmuştu.

ÜÇ İSİM ÖN PLANDA

Meclis üyeleri ile yapılan toplantılar sonrası İl Yönetiminin önünde 3 isim yer aldı. Fatma Ekicioğlu, Erkan Özkan, Mustafa Akın’ın ismi parti örgütü tarafından sıcak karşılanırken, üç ismin içinden en ön plana çıkan ise Fatma Ekicioğlu oldu. Ziraat Mühendisi olan Ekicioğlu’nun adaylığına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de sıcak baktığı bilinirken, CHP Genel Merkezi’nde de Ekicioğlu’na yönelik olumlu görüş olduğu iddia edildi.

chp-menderes-icin-torbali-modeli-iddiasi-1109413.jpg

YÖNETİM İPLERİ SIKI TUTUYOR

Yerel seçimler sonrası kendisinde bulunan Urla ve Menemen’i kaybeden, Torbalı’da ise kıl payı kazanan CHP İzmir İl Yönetimi, Menderes'te de olası bir ‘Menemen’ vakasının yaşanmaması için yoğun mesai harcıyor. Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde Menderes Belediyesi’ne gelen PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Milletvekilleri; Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Menderes eski Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İl Yöneticileri; İsmail Yüzer, Çetin Özdemir, Binali Gül partisinin 15 meclis üyesi ile tek tek görüşme gerçekleştirmiş ve 5 saat süren zirve sonrası ‘birlik’ mesajları verilmişti.

HER İHTİMALE KARŞI ‘TORBALI’ MODELİ RAFTA

Kulislerde yer alan bilgilere göre ise Menemen’in kaybedilmesinin ardından Torbalı
Belediyesi’nin merhum başkanı İsmail Uygur’un vefatından sonra Torbalı Belediyesi Meclisi
içinden başkan seçimi gerçekleştirilmişti. Yapılan ilk turda 18 Meclis Üyesi bulunan CHP’de 2 fire verilmiş ve sonrasında ise "oy pusulalarının fotoğrafı çekilsin" talebinin olduğu yönünde iddia ortaya atılmıştı. İddia sonrası ikinci turda CHP'de fire sayısı 1'e inmiş ve salt çoğunluğun arandığı üçüncü turda CHP 1 fire vererek başkanlığa Mithat Tekin'i getirmişti.

Seçim sonrası ise ‘fotoğraf’ iddialarını ile bağdaşan görüntüler sosyal medyada yer alırken CHP’li bazı isimler bunun hukuki bir sorun olmadığını ancak doğru bulmadıkları yönünde açıklamalar yapmıştı. Menderes’te her ihtimali göz önüne alan CHP’de, Menderes’te de olası bir fire durumunda bu kartın kullanılabileceğinin konuşulduğu iddia edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.