CHP Menemen'den Belediye Başkanı Pehlivan'a 'mesaj' tepkisi

CHP Menemen'den Belediye Başkanı Pehlivan'a 'mesaj' tepkisi

Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan tarafından 24 Kasım dolayısıyla düzenlenen yemeğe katılım için okul müdürlerine mesaj göndermesine, CHP Menemen İlçe Örgütü tepki gösterdi.

Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlediği yemeğe öğretmenlerin gitmesi zorunlu tutuldu.

Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerine gönderilen mesajda, “Gerekli duyurunun gruplarınızda yapılarak öğretmenlerimize bilgi verilmesi, davetiyenin paylaşılması ve bu önemli etkinlikte Menemen İlçe Milli Eğitim camiası olarak orada güçlü bir şekilde bulunması çok önemlidir” ifadelerinin yer alması dikkat çekti.

CHP Menemen İlçe örgütü, okul müdürlerine atılan mesaja tepki gösterdi. İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, öğretmenlerin baskı altında tutulduğu ve eğitimin siyasi propagandaya alet edildiği vurgulandı.

aydin-pehlivan-dan-ilk-atama-o-isim-artik-baskan-yardimcisi-5.jpg

“BASKI İLE SİYASETE TARAF”

CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey açıklamasında, “İlçe Eğitim Müdürü ise öğretmenlerimizi baskı altına alarak Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın davetine iştirake zorlamaktadır. Öğretmenlerimizin baskı ile siyasi taraf olmaya zorlanmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. Unutulmamalıdır ki öğretmenlerimiz bir kişinin değil, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin öğretmenleridir” diye konuştu.

CHP Menemen İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

“24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan tarafından düzenlenen yemek programına okul müdürlerine yollanan mesaj yoluyla öğretmenlerin katılımının çok güçlü olması gerektiği öğütlendi. Vicdanımızı yaralayan nice gelişmelerin yaşandığı ülkemizde, en büyük endişemiz asli görevi çocuklarımızın eğitimi olan kurumların siyasi, dini propaganda ve örgütlenme aracı olarak görülmesidir. 100. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre eğitimde siyasi ve ideolojik telkinler ve öğretiler yapılamayacağı belirtilmesine karşın, mevcut Başkan Vekili devletimizin yasalarını ve geleneklerini bir kenarı bırakıp, eğitimin siyasete alet edilmesi gibi bir tehlikenin kapılarını aralayarak her platformda kendi propagandasını yapmaktadır. İlçe Eğitim Müdürü ise öğretmenlerimizi baskı altına alarak Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın davetine iştirake zorlamaktadır. Öğretmenlerimizin baskı ile siyasi taraf olmaya zorlanmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. Unutulmamalıdır ki öğretmenlerimiz bir kişinin değil, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin öğretmenleridir.

Yerel seçimler yaklaşırken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yollanan mesajda Aydın Pehlivan’ın büyük harflerle “BAŞKAN” olarak lanse edilmesini ise çok manidar buluyoruz. Belediye Başkanı titrini kimin alacağını kişiler değil ancak sandıktan çıkan halk iradesi belirler.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak, devlet kurum kuruluşlarının, resmi kurum temsilcilerinin ve görevlilerinin siyasi taraf olmasına göz yummuyor, ilçe eğitim müdürünün tutumunu esefle karşılıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.