CHP Menemen'de Hüseyin Özbey dönemi başladı

CHP Menemen'de Hüseyin Özbey dönemi başladı

CHP Menemen Olağan İlçe Kongresi başladı. Kongrede Hüseyin Özbey ile Sadık Tanrıverdi yarıştı. 201 oy alan Hüseyin Özbey seçimi kazandı. Rakibi Sadık Tanrıverdi 182 oyda kaldı.

CHP’de ‘değişim’ tartışmaları ile birlikte seçimin hemen ardından kongre süreci başladı.

Menemen Olağan İlçe Kongresi ise saat 11:00’de başladı. 416 delege sandık başına giderek ilçe başkanını seçti..

Rüya Garden Düğün Salonu’nda yapılan kongre iki adaylı gerçekleşti..

Kongrede mevcut İlçe Başkanı Ömer Güney’in desteğini alan İstiklal Mahallesi Muhtarı Hüseyin Özbey ile muhalefetin adayı Sadık Tanrıverdi yarıştı.

Kıyasıya geçen 201 oy alan Hüseyin Özbey seçimi kazandı. Rakibi Sadık Tanrıverdi 182 oyda kaldı.

Kongreye İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığı'na CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu seçildi.

hhyyrtttt.jpeg

"HALKLARI BİRBİRİNE DÜŞMAN ETTİLER"

İlçe Başkan Adayı Hüseyin Özbey, “Atatürk ve Cumhuriyeti karanlığa teslim etmemek için direnenlere, bu ülkenin geleceğine sahip çıkmak için can verenlere selam olsun. 21 yıldır taşı toprağı, altı üstü, fabrikası karış karış satılan adaleti Allaha teslim, eğitimi cemaatlere teslim güzel ülkemde nefes alacak yer bırakmadılar. Kapalı kapılar arkasında büyütülen mülteci sorunun boyumuzu aştığı, milli güvenliğin yok sayıldığı ülkemde kımıldayacak yer bırakmadılar. Kadınlarımızın katline ferman çıkardıkları, dini öğrenmek isten çocukların gittiği kursta tacize uğradı güzel ülkem can çekişiyor. Her gün ülkemiz uçuruma sürükleniyor. Kalan sağlar bizimdir diyenlerin öyle tuzağına düştük ki kardeşi kardeşe, yüzlerce yıldır bir arda yaşayan halkları birbirine düşman ettiler” dedi.

Özbey sözlerini şöyle sürdürdü; Önce içimizde barış ve birlik olsun ben bu karanlık tabloyu aydınlatacağımıza inanıyorum. İktidara yeniden yürüyeceğiz. Büyük umutlarla girdiğimiz seçimlerde kıl payı ile iktidarı kaybettik. Ama örgütümüz elinden geleni yapmıştır, halkımız büyük umut ile sandığa gitmiştir. Şimdide de önümüzde bir yerel seçim vardır ve Menemen CHP Örgütü 2019 seçiminden sonra yaşananlarla yüzleşmelidir. Kurtulmak istediklerimize sunduğumuz bir belediye vardır. Bu süreçte bazı arkadaşlar Menemen’in elimizden kayıp gitmesine neden olmamış gibi nutuk atmaktadır.

CHP Kimsenin arka bahçesi, oyun parkı ya da egosunu tatmin edeceği bir parti değildir. CHP kendini bilenlerin, değerlerini satmayanların ve safını terk etmeyenlerin partisidir. Demokrasi kültürünün egemen olduğu kurumların ve değerlerin partisidir. Ben Hüseyin Özbey, İlçe örgütümüze öncü olmak istiyorum bunun için de birikimim, heyecanım ve donanımım var. İlçemizi yeniden partimize kazandırmak için çalışmak istiyorum. Kimsenin adamı, sesi ve eli kolu değiliz. Hiç kuşku duymayın siz biz, biz de siziz. Aka kara, karaya da ak demeyecek kadar yürekli olduğunuza inanıyorum ve buna göre oy kullanacağınızı düşünüyorum.

İlçe Başkan Adayı Sadık Tanrıverdi ise konuşmasında şunları söyledi; “CHP’nin gençlik kollarından başlayarak birçok kademesinde görev üstlendim ve aldığım her görevi layığı ile yerine getirdim. Şimdi sıra İlçe Başkanlığında, İlçeye aday olduğumu bir kez daha tekrarlıyorum. Adaylık açıklamasında da söylemiştim; CHP sıradan bir parti değildir, bunu iddia etmek o partiye hakarettir. CHP demek Şerife Bacı, Seyit Onbaşı, Conkbayırı, Sakarya Meydanları, Dumlupınar, Ya İstiklal ya Ölüm demektir. O yüzden CHP’ye sıradan bir parti diyemeyiz ve demeyeceğiz.

Adaylık için yola çıktığımda önce örgütle görüştüm ve bugün örgüt cevap verecek aslında önemsediğim şey ilçe başkanlığı değil. İlçemi bu usulsüz, yolsuz belediyeden, bu AK Parti’den kurtarmaktır. Kimsenin adayı da adamı da değilim. Ben lider olmak için aday oldum. Belediyeyi almaya hazır mıyız? Ben de size söz veriyorum ki beni ilçe başkanı seçerseniz gerekirse ön seçimi de dayatarak örgütün çocuklarının geleceği için çalışacağım.

Kongrenin açılış konuşmasını İlçe Başkanı Ömer Güney yaptı.

Güney, “Çok heyecanlıyım. İlk günün heyecanını taşıyorum. En uzak mesafe birbirini anlamayan iki arasındaki mesafedir. Buradaki hiç kimsenin birbiri ile böyle bir mesafe olmadığına inanıyorum. Barışın ortak aklın çok seslilik ve gerçek demokrasinin dili laiktir. Hırpalamaz, aşağılamaz yapıcıdır. Hak yemez, teslim eder. Emekten yanadır. Ben bu çatının altında aksi bir dili aksi bir tutumu kendisine yakıştıracak biri olmadığına inanıyorum. Bizi asıl hedefimize ulaştıracak olan tüm bunlara birlikte inanmış olmak birlikte eyleme geçmek ve birlikte kazanmaktır” dedi.

Güney, “Atanmıştım ama tek derdim sandıktan çıkmaktı. Sayenizde o da oldu. Bu kardeşinize halka, partiye hizmet etme gururunu yaşattınız. Sağ olun. Gelin görün ki işimiz hiç kolay değildi. Partimiz Menemen’de gerçek karşılığını bulması için çıtayı yükseltmemiz, 2023 yılındaki seçimlere hazırlanmamız gerekiyordu. Seçimde ilçemizde büyük bir fark yarattık. Menemen’de ezici bir üstünlük sağladık. AKP’den 11 bin 431 oy fazla aldık. Partimizin iktidar olmasına, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olmasına çabalarımız yetmedi. Gönül isterdi ki ülkenin genelinde Menemen’deki İzmir’deki tablo gibi olsaydı. Ancak biz yılacak değiliz, pes edecek değiliz” diye konuştu.

23e96899-c5fe-4fe2-b5c7-a646c9d2d1ef.jpeg

Güney, “Benim içim çok rahat. Eminim tüm arkadaşlarımın da öyledir. Çünkü pek çok parti içi hezimet ile olağanüstü şartlarda devraldığımız görevi hakkıyla yerine getirdik. Menemen’de partimizi yeniden ayağa kaldırdığıma inanıyorum. Bir kardeşiniz olarak sizden rica ediyorum… Lütfen ayağa kalkalım ve birbirimizi alkışlayın çünkü bu başarıda hepimizin emeği var. Menemen CHP’nin her şartta omuz omuza olduğumuzu göstermeliyiz. Çünkü bu sonuçları Ömer almadı, bu umudu Ömer yaratmadı. Beraber yaptık” ifadelerini kullandı.

"ÇOK ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ"

Ömer Güney, “Menemen’i maruz kaldığı yerel idareden kurtarmak için çok çalışmak zorundayız. Halkımızı sürükledikleri yoksul ve cinnet haline son vermek zorundayız. Menemen’i yeniden CHP iktidarını, halkın iktidarını, halkçı yerel idareyi yeniden inşa etmek zorundayız. Ömer Başkan şimdi nerede diyeceksiniz. CHP kimsenin malzemesi aracı değildir. CHP, kimsenin tapulu malı değildir. CHP, Dumlupınar’da Çanakkale’de gibi ortak mücadelede birleşenlerin çatısıdır. Böyle bir dönemde kendi bacağımıza sıkmak gibi bir lüksümüz de yoktur. Sandığa giderken elinizdeki terazinin bir kefesinde partimizin değerleri olduğunu unutmayalım. Şahsıma bu onurlu görevi veren, bana güvenen genel merkezime minnettarım. Bugün partimize yakışan demokratik ve hür bir iradenin hayat bulacağına yürekten inanıyorum” dedi.

huseet.jpegmamanenee.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.