CHP, sağlıkçıların sorunlarına dikkat çekti!

CHP, sağlıkçıların sorunlarına dikkat çekti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 14 Mart Tıp Bayramı dolayasıyla yayımladığı mesajında sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yayımladığı 14 Mart Tıp Bayramı mesajında, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının özellikle son 2 yıldır ülkemizde etkisini sürdüren pandemi sürecinde görevlerini fedakarca sürdürdüklerini belirtti. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının salgın sürecinde adeta canlarını hiçe sayarak, zor şartlarda altında mücadele verdiğini ve bu mücadelenin halen devam ettiğini vurgulayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Görevlerini kahramanca sürdüren hekimlerin ve sağlık çalışanlarının bu süreçte gösterdikleri insanüstü mücadele asla unutulamaz” dedi.

SAĞLIK SİSTEMİ YAP-YOZ TAHTASINA DÖNÜŞTÜ..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mesajında sağlık alanında yaşanan sorunlara da değinerek, “AKP iktidar olduğu 2002 yılından bu yana sağlık sisteminde defalarca kez değişikliğe gidilmiş, sağlık çalışanları ve hekimlerin gönül rahatlığıyla görevlerini yerine getirmelerine olanak sağlayacak bir düzenleme ne yazık ki hayata geçirilememiştir” diye konuştu.

fotograf.jpg

SAĞLIKTA BİLE RANT…

Hasta garantili şehir hastanelerinin, siyasi iktidar tarafından belirli kesimlere rant kapısı haline dönüştürülmesinin de sağlık alanında yaşanan sorunları derinleştirdiğine vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Her alanda olduğu gibi sağlıkta da iktidarın rant anlayışı ne yazık ki hekimler ve sağlık çalışanlarında olduğu kadar, sağlık hizmeti almaları Anayasal bir hak olan vatandaşların bu haklarına ulaşmasında da sorunları katlamaya devam etmektedir. İktidarın sağlıktaki rant anlayışından bir an önce uzaklaşması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

İSTİFALAR

Sağlık sisteminde son 20 yılda büyük bir ivmeyle artan sorunların hekimler başta olmak üzere diğer sağlık çalışanları arasında da ciddi bir memnuniyetsizliğe yol açtığına işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu olumsuzlukların, son zamanlarda hekim ve sağlık çalışanlarının bir kısmının istifa etmesine yol açtığını belirtti. Gürer,Ayrıca sağlık çalışanlarının sorunlarınızda görmezden gelindiğini ve halen binlerce çalışan taşeron firmada bırakılıp kadro verilmezken,500 bine yakın sağlık bölümlerinden mezun gencinde işsiz atama beklediğini ifade etti.

“GİDİYORLARSA GİTSİNLER…” TALİHSİZLİĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık sisteminde artış gösteren sorunlar nedeniyle bazı hekim ve sağlık çalışanlarının yurtdışına gitmesi bazılarının da özel sektöre geçmeleri konusunda “gidiyorlarsa gitsinler” şeklinde ifade kullanmasını da eleştiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “14 Mart Tıp Bayramı ne yazık ki ülke yönetiminin en tepesinde bulunan kişinin, görevlerini fedakarca yapan, iktidarın yanlış sağlık politikaları nedeniyle bunalan ve çıkış yolu aramak zorunda kalan hekimler için kullandığı bu talihsiz ifadelerin gölgesinde kutlanacak” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANININ AÇIKLAMALARI KAYGI VERİCİ

CHP Milletvekili Gürer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” şeklindeki sözünü de anımsatarak, “Cumhuriyetimizin ilk yıllarında büyük atılımlarla belli bir noktaya getirilen sağlık sistemimiz, AKP iktidarının inatla sürdürdüğü yanlış politikalar ve sağlıkta bile rant anlayışı yüzünden maalesef bugünün Cumhurbaşkanının doktorlar için ‘giderlerse gitsinler’ şeklinde talihsiz bir açıklama yapmasına kadar ulaşmıştır. Bu Türk sağlık sistemi için çok üzüncü verici bir o kadar da kaygı duyulması gereken bir durumdur” diye konuştu.

SORUNLAR CHP İKTİDARINDA ÇÖZÜLECEK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde sağlık alanında biriken sorunların CHP iktidarında son bulacağına da işaret ederek, “Bu duygu ve düşüncelerle, sağlın nedeniyle hayatlarını kaybeden sağlık personellerimizi rahmetle anıyor, hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.