CHP 'sahte içki ölümleri' için komisyon kurdu!

CHP 'sahte içki ölümleri' için komisyon kurdu!

Türkiye’de art arda meydana gelen sahte içki kaynaklı ölüm haberlerinin ardından CHP harekete geçti. 

İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Muğla, Kırıkkale, Trabzon, Tekirdağ, Zonguldak ve Kırklareli'nde 9 Ekim'den bu yana sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 64’e yükseldi. 

CHP’den ‘sahte içkiye bağlı ölümleri’ araştırma heyeti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla kurulan heyette CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Mahir Polat, Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yer aldı. 

Sahte içkiye bağlı ölümleri ve sahte içkinin boyutlarını araştıran heyet, Türkiye’de ölümlerin yaşandığı şehirleri ziyaret etti. Heyet, sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerini ve kalıcı sağlık sorunu yaşayan kişileri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Şu ana kadar Kırıkkale ve İzmir’de görüşmeler yapan heyet, önümüzdeki günlerde sahte içki zehirlenmelerinin yaşandığı tüm illere giderek kapsamlı bir rapor çalışması yapacak. Heyet yapacağı çalışmada, sahte içki üretim ve tüketiminin ekonomik, mali, hukuki, sağlık, sosyal ve siyasi boyutunu araştıracak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.