CHP Seferihisar İlçe Başkanı Solak, Uğur Mumcu'yu andı

CHP Seferihisar İlçe Başkanı Solak, Uğur Mumcu'yu andı

Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Uğur Mumcu’nun katledilişinin 29’ncu yılı nedeniyle Uğur Mumcu büstü açılışında anısına konuşma yaptı.

Gerçekleştirilen törene Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım, Seferihisar CHP İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, CHP İzmir Eski Milletvekili Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Yerel Hizmetler Müdürü Gürhan Özata ve yerel basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Parkı’nda düzenlenen törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak; Sayın belediye başkanım, Sayın il yöneticilerim Sayın belediye başkan yardımcılarım, sayın belediye meclis üyelerim, Sayın kadın kolları ve gençlik kolları başkanım, ilçe yönetimden değerli çalışma arkadaşlarım, sivil toplum kuruluşlarının sayın temsilcileri ,değerli basın mensupları ve çok değerli Seferihisarlılar.
Bundan tam yirmi dokuz yıl önce, 24 Ocak 1993 tarihinde bir saldırı neticesinde ailesinden, ülkesinden, umutlarından ve hayallerinden acımasızca koparılan araştırmacı gazeteciğin usta kalemi Uğur Mumcu’yu bir kez daha özlemle ve saygıyla anmak üzere toplanmış bulunuyoruz.
24 Ocak aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin başarılı dışişleri bakanı Sayın İsmail Cem’in ve Diyarbakır Emniyet Müdürü iken teröre kurban verdiğimiz Sayın Gaffar Okkan’ın da ölüm yıl dönümüdür. 24 ocakta aramızdan ayrılan ülkemizin yetiştirdiği bu üç değerli insana Allahtan rahmet diliyorum.
Uğur Mumcu’yu katledenler ve bu katliamdan sorumlu olanlar, aradan geçen yirmi dokuz yıl boyunca adalet karşısına çıkarılamadı. Vahşi duygularla işlenmiş bu cinayet eğer zamanında aydınlatılabilmiş olsaydı inanıyorum ki pek çok faili meçhul cinayet de gün yüzüne çıkacak ya da bu insanlık dışı cinayetler işlenmemiş olacaktı.
Karanlık güçler, Uğur Mumcu’yu vahşice yaşamdan kopararak ülkemizin aydınlık geleceğini, halkımızın barış ve kardeşliğe olan inancını, daha güzel bir gelecek özlemimizi de yok etmeyi amaçladılar. Ama bu kirli planlarını asla gerçekleştiremediler. Bugün Uğur Mumcu’nun savunduğu çağdaş düşünceler, milyonlarca cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı tarafından gür bir sesle dile getirilmeye devam etmektedir. Bu da bizlere şunu gösteriyor ki hiçbir düşünce topla, tüfekle, cebir ve şiddetle asla ve asla yok edilemez.
Bir devleti ayakta tutan, toplumsal barışı ve huzuru sağlayan yegâne güç adalettir. Mumcu’nun da ifade ettiği gibi adalet sisteminin iyi işlemediği toplumlarda mafya, terör, kaçakçılık, kadın cinayetleri ve emek sömürüsünün önüne geçmek mümkün olamaz. Ne yazık ki bu olumsuzluklar günümüzde sıradan olaylara dönüşmüş bulunmaktadır.
Bugünlerin yaşanacağını Sevgili Uğur Mumcu yıllar öncesinden yazılarında ve kitaplarında halkımıza anlatmaktaydı. Hiçbir baskı ve tehdide boyun eğmeyerek yıllar yılı Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinden gerçekleri yüksek tondan tüm halkımızla paylaştı. İnatla yazmaktan tükenmeyen kalemi bir karlı Ankara gününde karanlık güçlerce kırıldı.
Uğur Mumcu’nun hayal ettiği; barışın, adaletin, demokrasinin ve insan haklarının egemen olduğu bir Türkiye ancak halkımızın azmi, gençlerimizin geleceğe dair umutları ve bizlerin özverili çalışmalarıyla gerçekleşecektir.
Sevgili dostlar;
Umutsuzluğa asla kapılmayacağız, daha güzel, daha mutlu, daha özgür ve daha adaletli bir Türkiye’de yaşayacağımız günler çok ama çok yakındır. Omuz omuza verip içinde bulunduğumuz tabloyu, Atatürk ve cumhuriyet değerlerinin ışığıyla hep birlikte aydınlatacağız. Bu konuda halkımıza, gençlerimize, demokratik güçlere ve özgür basına inancım ve güvenim tamdır.
Bugün açılışını gerçekleştirecek olduğumuz Mumcu büstü karanlığa inat Seferihisar ilçesinden güneş gibi aydınlığını yaymaya devam edecektir.
Bu büstün Seferihisar’a kazandırılmasında başta belediye başkanımız İsmail Yetişkin olmak üzere emeği geçen herkese buradan teşekkür etmek isterim.
Hepinize saygılarımı sunarım." dedi.

Uğur Mumcu anısına söylenen türkülerle devam eden program Uğur Mumcu büstüne karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

2022/01/2022-01-24-17-04-03.jpg2022/01/2022-01-24-17-04-03_1.jpg2022/01/2022-01-24-17-04-04.jpg2022/01/2022-01-24-17-04-04_1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.