CHP Torbalı ilçe başkanı belli oldu

CHP Torbalı ilçe başkanı belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığınca yönetimiyle birlikte görevden alınan Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın’ın yerine bugün Övünç Demir atandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından meclis grubunu iyi yönetememekle suçlanmıştı. Uygur’un yerine yapılan seçimde CHP meclis üyelerinden 2 kişi istifa etmiş, CHP seçimi Ak Partiye kaptırma tehlikesi atlatmıştı. Bütün bu gelişmelerin ardından CHP İzmir İl Başkanlığı 28 Ekim 2021 tarihinde Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın ile yönetimini görevden almıştı.

855dbad43b3c8d59-480x270.jpg

YENİ BAŞKAN BELİRLEME SÜRECİNDE KRİZ

Günaydın yönetiminin görevden alınmasının ardından ise bu kez atanacak yeni ilçe başkanı ismi ilçede krize neden oldu. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ile CHP Torbalı Meclis grubu arasında uzun süre uzlaşma sağlanamadı. Başkan Tekin’in hafta başında Ankara’ya, Genel Merkeze çağrılması da yine bu krizle ilişkilendirildi.

ATAMA YAPILDI BELİRSİZLİK BİTTİ

Bu sancılı sürecin ardından CHP İzmir İl Yönetimi bugünkü toplantısında düğümü çözen adımı attı ve ilçeye Başkan olarak Övünç Demir'i atadı. Övünç Demir isminin ilçedeki krizi bitirmesi bekleniyor. İlçe Başkanı Demir, ilçeyi 30 gün içinde kongreye götürmesi gerekecek. Başkan Demir’in kongrede ilçe delegelerinden onay alarak görevine devam etmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.