CHP Torbalı ile ilgili flaş iddia!

CHP Torbalı ile ilgili flaş iddia!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir’in Torbalı Belediye Meclisi’nden önce gerçekleşen grup toplantısında meclis üyelerinin üzerinde talimatlarla baskı oluşturduğu iddiaları partiyi karıştırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Torbalı İlçe Başkanlığı’na atanan Övünç Demir’le ilgili flaş bir iddia gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta Torbalı Belediyesi’nin Aralık ayı Meclis oturumu öncesi gerçekleşen CHP Grup Toplantısı’nda gergin anlar yaşandığı öğrenildi. İddialara göre grubu yöneten CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir’in meclis üyelerine parti çalışmalarıyla ilgili talimatlar vererek baskı yapması grup içerisinde tartışmalara neden oldu. Edinilen bilgilere göre Demir’in, meclis üyelerine ‘’Bundan sonra her gün bir meclis üyesi partide görev yapacak’’ direktifini verdiği ve bu direktifin meclis üyelerince tepkiyle karşılandığı öğrenildi. Meclis üyelerinin Demir’e ‘’Önce seçilerek gel, ondan sonra emir ver’’ diye çıkıştıkları ifade edildi.

BAŞKAN TEKİN WHATSAPP GRUBUNDAN AYRILDI

Yaşanan krizin ardından bilgi akışının sağlanması için oluşturulan Whatsapp grubundan meclis üyelerinin ayrıldığı belirtildi. Gruptan ilk olarak Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in, daha sonra da meclis üyelerinin tek tek çıktığı iddia edildi.

whatsapp-image-2021-12-06-at-16-04-18.jpeg

MECLİS OTURUMUNDAN DİKKAT ÇEKEN GÖRÜNTÜ

Öte yandan Demir’in Torbalı’ya atanacak isimler arasında adı geçerken AK Partili isimlerle olan akrabalığı tartışmaya neden olmuştu. Demir, 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olmuş ismi adaylık için MYK’dan çıkmıştı. Ancak, AK Parti’nin Torbalı’daki etkili isimlerinden İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar’la akraba olması nedeniyle CHP’den yükselen tepkiler üzerine MYK, Demir’in adaylığını çekmiş ve Torbalı’da merhum Başkan İsmail Uygur’u aday göstermişti. Gerçekleştirilen son meclis oturumnda Demir ile AK Parti Grup Başkanvekili Çağlar’ın aynı kare içerisinde yer almasının parti kulislerinde eleştirilere sebep olduğu öğrenildi.

Kaynak: Egepostası

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.