CHP Torbalı, yerel seçimde adayını erken duyuracak

CHP Torbalı, yerel seçimde adayını erken duyuracak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu özellikle kaybedilen ilçelerde hızlı adımlar atılmasını ve seçilebilecek aday isminin genel merkeze bildirilmesini istedi. Bu durum Torbalı için ‘Aday erken belirlenecek’ yorumlarına neden oldu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun çağrısı üzerine 59 İl Başkanı Ankara’ya çıkarma yaparak, olağanüstü kurultay çağrısına karşı çıktı ve Genel Merkez ile yola devam sinyali verdi. İl Başkanları yaptıkları açıklamanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, il başkanları ile yaptığı toplantıda ‘Yerel seçime hazırlanın’ dedi. Kılıçdaroğlu özellikle kaybedilen ilçelerde hızlı adımlar atılmasını ve seçilebilecek aday isminin genel merkeze bildirilmesini istedi. Bu ifadeler Torbalı’nın adayının  kısa sürede açıklanacağını da işaret etmiş oldu. İki dönem üst üste ilçe de İsmail Uygur başkanlığında belediyede söz sahibi olan CHP geçtiğimiz yerel seçimde Uygur’un aday olamadığı bir yarışta belediyeyi AK Parti’ye kaptırmıştı.

“YEREL SEÇİME HAZIRLANIN”

Dün gerçekleşen toplantıda İl Başkanları’ndan olağanüstü kurultay taleplerine fazla takılmadan hemen yerel seçim hazırlıklarına başlanmasını talep eden Kılıçdaroğlu, “Biz Genel Merkez olarak yerel seçim konusunda bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Yarın seçim yapılsa biz hazırız. Yerel seçimlerde adaylarımızı örgütümüzle birlikte belirleyeceğiz. Örgütümüzün taleplerini dikkate alacağız. Özellikle partimizde olmayan belediyelerle ilgili çalışmalarınızı hemen tamamlayın. Hangi adayla kazanacaksak onu bulun biz Genel Merkez olarak hemen ilan edelim ve çalışmaları başlatalım” talimatını verdiği bildirildi.

KISA SÜREDE AÇIKLANACAK

CHP İzmir İl Örgütü’nde Selçuk, Torbalı, Kiraz, Ödemiş, Menderes, Kınık, Aliağa ve Kemalpaşa’da belediye başkan adayının erken açıklanması beklentisi yüksek. Kaybedilen 8 İzmir ilçesinden biri olan Torbalı’ya CHP ayrı önem veriyor. Daha önce 2 dönem ilçede belediyesi bulunan CHP yeniden, belediyeyi almak istiyor. Bunun için halkın istediği, her kesimin oy vereceği, kenti iyi tanıyan bir ismi aday gösterecek olan genel merkezin Torbalı adayını çok kısa süre içerisinde açıklayacağı tahmin ediliyor.

KENTİ İYİ TANIMASI ŞART

CHP’nin genel olarak kriterler kısmında, adayın vizyon sahibi olması, kenti çok iyi tanıması, kentin sorunlarına yönelik çözüm önerileri ortaya koyması ve kente değer katacak projelerle öne çıkması gibi özellikler aranacağı ifade edildi. Ayrıca parti üç büyük ilde uygulayacağı kriterleri daha şöyle sıralamıştı: Adayların Kürt seçmenden kabul görmesi, milliyetçi seçmeni rahatsız etmemesi ve sosyal demokrat tabanı tatmin etmesi.  Bu illere göre belirlenecek adayların diğer illere göre daha erken açıklanması ekleniyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.